НИКОЛАЙ ПЛАГОВ: Бесарабските българи искат българско гражданство за да не убиват братя и сестри, ВИДЕО:

Николай Плагов от донецко-българското сдружение „Вдъхновение“ обяви пред община Варна, че много бесарабски българи искат българско гражданство за да не участват във войната в Украйна, защото ги пращат да избиват свои братя и сестри. Nikolai_Plagov_pred_ob6ina_Varna_obqsnqva_besarabski_balgari_you_comments_30_01_2015
„Много са бесарабските българи за които единственото спасение да не участват във войната е да получат българско гражданство. Това обаче става изключително трудно. Докато румънско и молдовско гражданство се взема лесно. При двойно гражданство не могат да те мобилизират. Има много смесени бракове, като едните живеят в Бесарабия, а другите в Донбас, Мариупол и сега ги карат да се избиват едни други. На 10 февруари в Бесарабия ще се проведе конференция, която ще излезе с декларация до българското правителство за спасение на бесарабските българи, които общо са 985 000. Аз внесох такъв документ още на 3 ноември 2014 г в агенцията за българите в чужбина, но и до днес нямаме отговор“, сподели Николай Плагов.
След срещата с медиите Плагов и други бесарабски българи се събраха в зала „Пленарна“ за да обсъдят общи действия за помощ на своите, които масово отказват мобилизация в украинската армия.

Видео:

Снимка youcomments.com
Николай Плагов обяснява на журналистите, че бесарабските българи не искат да участват във войната в Украйна.

Подобни новини

Оставете коментар