След поредното наводнение Иринка от Бозвелийско: Никога повече няма да се върна в тази къща

„Никога повече няма да се върна в тази къща“, проплака Иринка от Бозвелийско, след като реката заля имота и за пореден път. Последното наводнение беше преди няколко години. Преди това пак е заливана, но такова чудо да не се вижда къде е гаражът не е било.

navodneni_ka6i_Bozveliisko_Irinka_i_Noiko_snimka_ot_mosta__2_02_2015

Съседът и Нойко – бивш кмет на варненското село и семейството му бяха извадени от къщата им с лодка. При последното наводнение в двора му щетите бяха в оранжериите и мазите. Сега всичко е съсипано. Водата е била до козирката.
„Ще продам този имот и даже повече няма да мина покрай него“, закани се Иринка. Потърпевшите са категорични, че всичко се повтаря – силен дъжд и изпускане на язорири по течение на река „Анадере“.
„Дигата на язовир Комарево се е скъсала и всичко дойде в тези десетина къщи в Бозвелийско. Този път водата заля и имотите след асфалта за Провадия, който е като дига. Даже събори един сайвант. Дали умишлено са отпушили язовира не можем да сме категорични, но за разлика от предния път поне не отричат, че 2-метровата вълна дойде от язовира“, коментираха бозвелийци.

navodneni_ka6i_Bozveliisko_Irinka_i_Noiko_snimka_ot_mosta_2_02_2015

Снимка youcomments.com
Това са двете най-засегнати къщи, които не стават за живеене, след като бяха залети за 5 път последните 15 г.

Подобни новини

Оставете коментар