ПОХОД на 17 КАЗАЦИ на коне от МОСКВА до БЕРЛИН в памет на загиналите руснаци във Великата Отечествена война

mar6rut_pobeden_pohod_na_kone_Moskva_Berlin

Поход на 17 донски казаци на коне от Москва ще завърши на 12 август в Берлин в памет на загиналите руснаци във Великата Отечествена война. Победният марш ще продължи 10 седмици и е по повод 70-годишнината от Деня на победата във втората световна война. Маршрутът на казаците го виждате на една от снимките.

За похода разказва организатора и собственик на конезавода в Подмосковието Павел Мощалков:
„Планираме похода да стартира на 30 май в 12 ч от „Поклонной горе“. Разчетите са да стигнем Берлин до 12 август. Ежедневно участниците в експедицията ще изминават по 25-30 км, а после ще хранят и чистят конете. От „Поклонной горы“ ние ще се отправим към подмосковието Рузу. Там се намира памятната плоча на казака генерал майор Льва Доватора. Ще почетем неговата памет. После маршрутът минава през Тула и Брянск и стигаме границата с Беларус. Следва Полша и ще стигнем до Германия. Ще минем през 20 градове, села и местностти, където са загинали наши бойци загинали по време на войната. Участниците са от 18 до 67 г“, обясни ръководителя на проекта Павел Мощалков.

79bb7209e28a5a6eecb192c2fa06f0bb
Той добави, че преди 3 г пак на коне победен поход-марш е проведен до Париж по повод 200 г от победата в Отечествената война през 1812 г, когато Наполеон е искал завладее Русия.
Мощалков не коментира как след години на коне руснаците ще стигнат до Вашингтон по повод годишнина от победата в третата Отечествена война, в която Америка е искала да завладее Русия.

Снимки http://izvestia.ru/news/582705#ixzz3QzcZ0irw

Подобни новини

Оставете коментар