ЗАХАРЧЕНКО към предалите се украинци: НАХРАНЕТЕ ГИ, напоете ги и им дайте топли дрехи! С риск за живота си, опълченците ги спасиха с автобус

Командирът на опълченците Александър Захаренко обясни човешки на пленените и предали се украински момчета, че в Минск е подписано споразумение и не е трябвало да стрелят. Захарченко им каза, че знае, че те не са виновни, защото Киев не им е казал за примирието, а напротив ги кара да стрелят и станат пушечно месо.

Zahar4enko_darji_kala6nik_govori_na_plenici_ukrainci_mladi_mom4eta_17_02_2015

„Нахранете ги, напоете ги и им дайте топли дрехи“, заповяда Захарченко на своите.
Една част от украинските войници, все млади момчета дори бяха спасени от стрелбата на другите украинци, „своите“ с помощта на автобус. Няколко опълченци рискуваха живота си за да ги измъкнат, „врагът“ ги спаси. Известно е, че в украинската армия има бойци, които са там за да разстрелват тези, които решат да се предадат и дезертират.
„Мобилизираха ни. Казаха, ако не отидеш да се биеш ще те затворим“, обясни младо 20-годишно украинско момче предало се на опълченците. Всичко това е документирано с дълги репортажи от фронтовата линия от няколко чужди телевизии, повечето руски. „Россия 24“ даже предава на живо стрелбата и спасяването на украинците от врага им – опълченците.
7000 украински войници бяха обградени и призивът на опълченците е да оставят оръжието и да се изтеглят на украинска територия. Да няма повече жертви и ранени и от двете страни. Заповедите на Киев обаче са да се бият. Путин също призова украинските войници да си тръгнат по живо, по здраво без оръжие.

Снимка Интернет
Пред камерите на много телевизии Александър Захарченко (вляво) обясни на предалите се украински войници, че не трябва да се страхуват за живота си, знае, че изпълняват заповеди на Киев, който гледа на тях като пушечно месо. По-късно през деня Захарченко беше ранен в крака и откаран в болницата в Луганск, където каза: „Все пак сме на война и да те ранят е ежедневието на войната“.

Подобни новини

Оставете коментар