Германският журналист УДО УЛФКАТ: ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ в цяла ЕВРОПА обслужват АМЕРИКА! Аз също бях от тях.. СПЕЦСЛУЖБИТЕ ни караха да пишем, че…

Германският журналист Удо Улфкат, който е популярно име в Германия написа книгата „Продажни журналисти“, с която доказва, че журналистите в цяла Европа обслужват Америка и агресивната им военна политика. Аз също бях от тези журналисти, признава Улфкат. Подробностите:

Udo_Ulfkot_germanski_jurnaalist

Репортерът на един от най-влиятелните вестници в Германия — Frankfurter Allgemeine Zeitung Удо Улфкот призна, че 17 години е писал статии, разследвания и изобличавания под диктовка на служители от американските специални служби.

„Основните тезиси в книгата са следните: първо – в Германия симулират свободата на словото. Ние говорим за нея във всички медии, но такава свобода съществува само на хартия. Това твърдение може да изглежда невероятно, но аз представям доказателства за онова, за което е забранено да се пише. Второ – не във всички медии, а в най-големите, които всъщност формират общественото мнение. В тези медии ръководни функции са поели хора с много тесни контакти със западните специални служби. Трето – най-влиятелните медии имат не само проамериканска позиция, но и в продължение на десетилетия водят пропаганда срещу Русия. Те едностранчиво поднасят информация, манипулирайки хората, като реално се занимават с пропаганда“, разказа Улфкот, който е работил цели 17 години в редакцията на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„В редакцията на FAZ дойдоха двама представители на немското разузнаване BND. Искаха материал, а аз нямах никаква информация по темата. Казаха ми да бъда спокоен, те ще ми дадат нужната информация. След това този материал излезе в печатната версия на вестника, а под статията фигурираше моето име. Под диктовката на спецслужбите излизат и материалите в популярния Spiegel, където периодично се появяват статии, като тази например, че малайзийския Boeing 777 в Източна Украйна е бил свален от опълченците. Подметнатата информация не е подкрепена с никакви доказателства и целта беше само за да влезе в съзнанието на читателя. Доказателствата посочиха съвсем друг извършител.
Понякога се случва и обратното – специалните служби диктуват, за какво да не се пише. Така например, когато Садам Хюсеин тровеше кюрдите с химическо оръжие, което му доставяше Западна Германия, беше следното – бъди добро момче, и тогава също ще имаш всичко, от златен часовник до вила в Тоскана.
В моята книга има списъци с имена на журналисти, които поддържат тесни контакти със специалните служби. Всички те или заемат ръководни длъжности или много бързо се движат по кариерната стълба, наистина много бързо, отбеляза Улфкот.
За събитията в Украйна се вижда до колко са контролирани западните медии, преди всичко немските, как едностранчиво поднасят те информацията. Работата е там, че коментаторите и журналистите в големите германски медии са членове на трансатлантически проамерикански организации, като: Aspen Institute, German Marshall Fund of the United States и много други“, подчерта Удо Улфкот.
„Те няма да дойдат при вас и да ви вербуват. За да бъдете проамериканско настроени ще ви поканят да видите САЩ. Ще ви платят всички разноски, ще ви осигурят добри контакти. Срещат ви с хора, които не знаете, че работят за ЦРУ. Вие си мислите, че този хора са ви приятели. След време тези скрити агенти ви молят: Би ли ми направил тази услуга, би ли написал това, би ли спестил онова… Така е с журналисти в Англия, Израел, Австралия и всички държави нови членове на НАТО“, изчиства съвеста си Улфкьт, като вади мръсотиите на купената западна журналистика.

Снимка Интернет
Германският журналист Удо Улфкат мина от другата страна – на журналистите с чиста съвест.

Подобни новини

Оставете коментар