УМРЯ ПЪРВАТА ГМО човешка жертва, доказано от болница в.. Ял ДОМАТИ с РИБНИ ГЕНИ и за час умрял от…

Умря първата ГМО човешка жертва, доказано от болница в Мадрид. 31-годишният испанец Рамос ял домати с рибни гени и получил алергичен шок, за 1 час умрял.
След месец изследвания и тестове лекарите от болницата Карлос III в Мадрид потвърдиха, че смърта е причинена от ГМО (генно модифицирани организми).
Хуан Педро Рамос е починал от анафилаксия. Наскоро разработените домати съдържали рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция, съобщави GreenTech.bg.
Екипът от експерти твърди, че никой от лекарите не е могъл да определи, че именно генетично модифицирани домати, погълнати от жертвата по време на обяд са причина за алергичната реакция, предизвикала смъртта му. Рамос бил отведен веднага м болница, след като се почуствал зле.
Той работел като чиновник в склад и след като ял доматите на обяяд започнал да се чувства зле веднага. Симптомите били остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.
Мъжът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция. Нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.
Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата Карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, погълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.
„В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката“, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина. – Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос“.
Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е първата известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключават, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.

GMO_domat_riba

Снимка Интернет

Това е ГМО доматът, който взе първата човешка жертва.

Подобни новини

Оставете коментар