Върви световна ПОДПИСКА за обявяване на ПОРОШЕНКО за ВОЕНЕН ПРЕСТЪПНИК? Битката в Украйна в момента е между олигарсите Порошенко и …

В момента във всички световни мрежи върви подписка за обявяването на Порошенко за военен престъпник. Подписите се събират на адрес: https://secure.avaaz.org/ru/petition/UN_OON_My_prizyvaem_priznat_prezidenta_Ukrainy_PPoroshenko_voennym_prestupnikom/?dRCzrib

Към този момент „За“ са гласували 40 807 души. Вотът става с попълване на мейл, име и натискане на бутона „Подписать“.
Битката в момента в Украйна е между олигарсите Порошенко и Коломойски
Коментарът на доц. Иво Христов по темата:

„Битката е на олигарсите, които финансират частните армии днес в Украйна. Властта на олигарсите никога не е била толкова изявена. 5-6 олигарси, които си поделят цялата власт, икономическа, политическа, медийна, имат телевизонни канали. Майданът беше една от борбите между олигарсите, един от който беше Юнукович, останалите на площада бяха пушечно месо.
Най-големият конкурент на Порошенко е Коломойски – доскоро губернатор, притежава 2,5 млр долара, най-голямата частна банка, на-голямата нефтена компания, телевизия 1:1. Той държи всичко между Харков и Одеса. Има ръка не само върху активите, на танковете им трябва гориво. Голяма част от нефтените ресурси са насочени към неговата кампания. Интелигентен мъж, комсомолски лидер. Той финансира и десния сектор. Идеята е да се държат в шах властите в Киев. Десният сектор и досега не се подчиняваше на Киев, но преди 2 дни открито го заявиха.
С изключение на един, който е татарин, всички останали олигарси са евреи в Украйна. Коломойски казва: Внимавайте, защото мога да изпратя всеки един момент 2000 души от моите въоръжени отряди в Киев. Украйна може да рухне в рамките на 24 часа. Канал 5 е собственост на Порошенко, има и 2 големи коробостроителни завода, има заводи в автомобилостроенето, част от нефтени компании. Неговите амбиции са да бъде на власт и да оцелее физически. Чак сега Порошенко разбра в какво лозе се е насадил. И единия и другия ще бъдат държани в напрежение и в един момент отвън ще решат, че Украйна е фалирала държава и ще дойде другия.
Третият Ринат Ахмедов е с 16 млр долара. Той се опитва да играе между два стола, но надкача себе си. Финансира партията на регионите. Битката за Донбас и Украйна отдавна е излязла от рамките на страната и е геополитическа между Русия и САЩ. Ахмедов не задава тона нито в Донбас, нито в Украйна.
Най-нереалистичиния вариант е Америка и Русия да седнат да се разберат Украйна да има буферна зона. Вторият вариант е ситуацията в момента да се поддържа, един регионален конфликт, но не е реалистичен. Третият вариант – отначало ще изпращаме оръжие, после части на НАТО, след това ще увеличаваме тези части и после ще влезем в блатото по модел на виетнамския вариант. Откриването на втори фронт в Днепропетровск ще доведе разпадането на страната. Това е най- реалистичния вариант. Целта е Украйна да засегне Русия, да се изцедят силите на Русия, от друга страна да бъде спряна интеграцията между Русия и Германия. България е важна като място, за разполагане на логистика, можем да бъдем засмукани и ще наблюдваме 3-та национална катастрофа.
Порошенко иска да си изгради публичен образ за борба с корупция, Наваков – вътрешния министър, арестуваха двама на заседание, но след два дни ги освободиха поради липса на доказателства. Целта беше филм за пред публиката, а всъщност най-корумпираният се бори с корупцията. Те и българите са интелигентен народ като украинците, но виждате за 25 г докъде ни докараха.

Poro6enko_KolomoiskiСнимка Интернет

Между Порошенко и Коломойски (вдясно) отдавна блестят светкавици и има буря.

 

Подобни новини

Оставете коментар