ТРУДНО се СЪБАРЯ строеното по СОЦИАЛИЗМА! Много БЕТОН, много АРМАТУРА.. Няма ВИНОВНА ФИРМА за 4-те трупа на х-л „Вероника“

Трудно се събаря строеното по социализма. Много бетон, много арматура… Мавлолея на Георги Димитров седесарите 2 пъти го взривяваха вместо да го направят музей. Колко им е акъла на „сините“ комунисти и на този Евгени Бакърдиев ли беше. Хората от миналато си пари правят, а ние само трупове произвеждаме.

Няма виновна фирма за 4-те трупа на х-л „Вероника“. Всички навързани по веригата са чисти по документи. „Международен панаир Пловдив“ АД е възложила строителството на новата сграда на „Планекс“. Шефът на тази фирма обясни, че е направен конкурс за избор на фирма, която да разруши хотела до кота нула. Приета е офертата на „Бултранспорт“. Адвокат Иван Кръстев уточни, че последната фирма от веригата – „Дигинг“ има отношение към събарянето само с отдаване под наем на „Бултранспорт“ на един багер.
Никой от загиналите 4-ма работници е нямал договор с нито една от фирмите, но дефакто те не са ги наели. Работниците са били уговорени за разрушаването от Георги Георгиев от фирма „Дигинг“, който беше арестуван, след като се скри във варненско село. Георгиев наредил на 5-ма работници да започнат да режат арматурата от колоните в хотела, след като 2 часа по-рано „Планекс“ е издал писмена заповед всички да напууснат обекта. Този документ е бил връчен на подизпълнителя „Бултранспорт“ около 16 ч. Час и половина по-късно обаче 5-мата влизат в хотела убиец.
В Европа на година от злополуки в строителството умират около 1500 работници. Над 3000 са ранените. Разликата е, че там жертвите са с договори, а в България повечето инциденти стават в сивия сектор, какъвто е случая с х-л „Вероника“.
Арх. Виктор Бузев от община Варна обясни, че разрешението, коеh-l_Veronika_v_komplex_Slan4ev_den

Снимка Интернет

Това е социалистическият х-л „Вероника“ в комплекс „Слънчев ден“ по време на капитализма, а в ден днешен убиец.

Подобни новини

Оставете коментар