ПУТИН отговаря в момента на въпроси от цяла РУСИЯ и 300 журналисти от цял свят: Чуждите експерти видяха, че минахме през пика на проблема и сега… От УКРАЙНА очакваме единствено….

Путин отговаря в момента на въпроси от цяла Русия и 300 журналисти от цял свят в студиото. Може да гледате на живо по всеки руски канал. Диалогът започна в 12 ч българско време и приключи в 16 ч. До Путин бяха отправени 3 милиона въпроси, а той отговори на поне 300 от всички области чрез преки включвания от цялата руска федерация, видео въпроси, пряко от залата. Не-българската телевизия „Нова телевизия“ свободно манипулира истината. Най-важното от 4-те часа беше, че Путин се скарал на водещия, а той спокойно му каза, че не слуша отговорите му, защото си мисли за следващия въпрос.

Последното което каза Путин: Нашите партнььори са страните от БРИКС – Бразилия, Индия, Китай и Южно Африканската република. Нашите врагове са. Ние нямаме врагове. Гледаме на всяка държава като партньор. Проблемът е, че САЩ не искат партньори, а васали, а ние това не можем да приемем. Няма да допуснем това, което стана при бомбандирането на Югославия. Когато Русия каза своята позиция всички се нахвърлиха върху Русия. Сега ние няма мълчим, ще отстояваме своите позиции. По време на диалога с цяла Русия и на практика с целия свят от Киев дойде новината, че фашистите след като убиха депутатът Калашников преди минути са убили журналиста Бузина.

Кравар от Степаново го попита: Възможно ли е да продават директно млякото си на училища и детски градини, защото го продават на търговци за 16 рубли, а в магазина е 72 рубли. Прякото включване беше от село Степаново. Друг млякопроизводител – Джон, който от 25 г живее в Русия, защото е женен на рускиня и има 5 деца попита Путин вярва ли на статистиката си, защото истината е друга, а бъдеще може да има само с истина. Путин отговори, че статистиката на правитеството е точна, имат цялата информация и според нея цената на млякото е под себестойността. След като вие 15 г отглеждате крави и не сте се отказали, значи има за какво.

Какво още обясни Путин за живота в Русия:
„Имах разговор с предприемачи и им обясних, че санкциите са политически и работата не е в санкциите, а в собственото производство. Ние сами трябва да управляваме процесите, цени, заплати, курса на рублата, цената на нефта. Трябва да коригираме икономиката си и това се случва. Без значение колко дълго ще са санкциите ние ще ги изтърпим. Досега пазарът ни беше зает от чуждо производство, сега санкциите го изчистиха за наши продукти. Имаме ръст на производството. Спрямо март 2014 сега имаме 95% увеличено производство. Това е една положителна динамика, която съхранихме и ускоряваме. Имаме и сили и ресурси. Имаме талантливи хора. Ние, Централната банка, главният ни регулатор, ръководствата на регионите, на всички целта е да използваме всичко в своя полза. 2 милиарда и 300 милиона са вложени в реалната икономика. Пенсиите са индексирани, направихме промени в данъчната система, голям набор от мерки за да помогнем на хората. Може би не виждате резултатите, но рублата се стабилизира. Вероятно сте очаквали по-голям ефект. Чуждите експерти видяха, че ние минахме през пика на проблема и всичко работи. Малко се повиши безработицата. Правителството завърши кризисния план, сега остава да го реализира в обществото“.
Въпросите във всички посоки на живота продължават и в момента. Чрез смс Путин получи 43 000 въпроса. Един от тях беше молба от приятелка на 40-годишна жена, която иска за подарък куче, но мъжът и военен не иска. Молбата към Путин беше да помоли Борис да се съгласи на куче в своя дом. Путин обаче каза, че това е много труден казус, защото се меси в отношенията вътре в семейството, но ако то ще се сплоти би призовал Борис да говори с жена си Елена и си вземат или не си вземат куче.

Последва сериозният въпрос за убийството на украинския депутат от Партията на Регионите – Калашников, който беше убит в сряда вечер, защото призоваваше в Украйна да се празнува подобаващо 70-годишнината от победата над фашизма. На практика обаче фашистите го убиха.

putin18

Снимка Интернет

На въпрос вярно ли е, че Порошенко му е казал: Вземи Донбас, на мен не ми трябва, Путин отговори: Не е вярно. Страшното е, че в Донбас има много проблеми. Украйна не плаща пенсиите на хората, а те самите нямат отношение към военните действия. Украинската власт по закон трябва да го прави. Има други, които си решават проблемите с оръжие. Аз не мога да ги съдя. Км ден днешен Москва не очаква нищо от Киев, а единствено законно отношение като партньор. Ние сме заинтересовани от пълна нормализация на отношенията в Украйна. Има хора в Украйна, които са руснаци и считат руския език като майчин.

Подобни новини

Оставете коментар