19 лв ВХОД към СОЦИАЛИЗМА и КОМУНИЗМА! Уникален в света Музей на социализма откриха във Варна: 50 автомобила, 25 фигури-вождове, 12 мотора, безброй вещи и 19 лв вход

Уникален в света Музей на социализма откриха във Варна. На площ от 4000 кв м, на паркинг в Гранд Мол Варна са събрани 50 автомобила, 25 силиконови фигури-вождове, 12 мотора и безброй соцвещи. Ретро музеят е с договор за 5 г с Мола, а входът е 19 лв. Децата под 12 лв влизат за 2 лв, а тези от 12 до 18 г срещу 12 лв. Всички туроператори вече са сключили предварителни договори със собственика Цветан Атанасов.

„Убеден съм, че този музей ще има огромен успех, защото трудът ни беше огромен. Склупторите на Борис Борисов са блестящи. Не са восъчни. Има селикон, но ще запазим тайната. Преди 2 години направихме фигурата на Тодор Живков, но беше намръщен. Не ми хареса и му направихме нова глава, усмихва се и маха с ръка. На Чегевара даже вените му правят впечатление. Няма такъв музей в света. С толкова добре реставрирани автомобили. Виждате ги, все едно са излезли от завода. И всички са в перфектно техническо състояние. Дошли са до тук на ход. Чайката на Тодор Живков е уникална. Само 3200 са произведени, но хората много повече се радват на москвичите и жигулитата. Има опити за музеи на социализма в Берлин и Прага, но такъв като нашия с толкова много реалност в отлично състояние, няма никъде“, сподели Цветан Атанасов.
Очакваше се Бойко Борисов да открие музея на социализма, но лентата преряза кметът на Варна Иван Портних. По ирония на съдбата микрофонът отказа да работи и присъстващите се пошегуваха, че и той е социалистически.
„Преди месец ми се обадиха, че Бойко Борисов ще открие музея и последният месец буквално не спахме, а последните 10 дни аз не съм излизал от тук, тук спах за да успеем за 1 май. Събираме всичко това 10 години. Имаме идея Музеят да бъде преместен на собствен терен от 27 дка в курорта Камчия, но 5 г сме тук, докато изградим новия му дом“, допълни Атанасов.
Кметът Иван Портних каза, че всичко е изпипано до съвършенство и такъв музей няма как да не бъде туристическа дистинация за града.
„Само отворете капака на един автомобил и ще видите, че всичко блести. Все едно излиза от завода“, коментира Портних.
Към социализма, младостта и детството връщат хиляди артикули и вещи – от цигари Слънце, през компютрите Правец до играчките за деца.

Снимки

Muzei_socializma13

Muzei_socializma

Muzei_socializma1

Muzei_socializma2

Muzei_socializma3

Muzei_socializma5

Muzei_socializma6

Muzei_socializma7

Muzei_socializma8

Muzei_socializma9

Muzei_socializma10

Muzei_socializma11

Muzei_socializma12

 

 

След входа на Музея на социализма 1944 – 1989 ще ви посрещнат Тодор Живков и Леонид Брежнев. След това ще се срещнете с всички комунистически вождове – Ленин, Сталин, Маркс и Енгелс, Георги Димитров, Фидел Кастро и всички останали плюс любимци на народа като Емил Димитров, Тодор Колев, Велко Кънев, Висоцкий и много други.

Снимка най-горе:
Собственикът на музея Цветан Атанасов (вляво) и склупторът Борис Борисов.

Видео:

Подобни новини

Оставете коментар