КАК да обясниш на ТИКВА, че ако отглеждаш ПРАСЕТА, ЗАЙЦИ, КАРТОФИ… си на ЧЕРВЕНО! Защото в МОЛА е по-евтино и … ИЗВОДЪТ: На мутра не казвай, че лъже , защото може да те набие на живо в ефир

Как да обясниш на Тиква, че ако днес отглеждаш прасета, зайци, картофи и каквото и да е в България си на червено! Защото като отидеш в Мола там е много по-евтино и като направиш сметката колко разходи си направил за производството на свинско, заешко, картофи и…. по-добре е цял ден да лежиш. Малката подробност е, че трябва да имаш пари.

Преди 30 г беше изгодно да се произвежда в градината и да се гледат животни, но тогава нямаше Молове. Днес не е изгодно, защото стоките от чужбина, които заливат българския пазар са много по-евтини, въпреки че идват от 2000 – 3000 км. Причината е огромните субсидии, които вземат там производителите. С други думи, ако тръгнеш да произвеждаш нещо в двора си се изправяш срещу целия Европейски съюз икономически. Можеш да работиш в двора си без да калкулираш труда си и без да правиш разходи по производството, защото иначе няма смисъл. За животни да отглеждаш, абсурт. Вътре си отвсякъде.
За вчерашния разговор с Методиев Борисов може да се каже само едно: На мутра не трябва да казваш и показваш, че лъже и манипулира, защото може да те набие пряко в ефир.

Boiko_Borisov_gneven_krivi_glava

Снимка Интернет
Бойко Борисов колкото и да криви глава, колкото и да се гневи не може да убеди умните българи, че с отглеждане на картофи, прасета и зайци ще е сит. Страх го е да каже истината, че гладът в България е за години напред и не е по вина на други правителства само, защото Бойко Борисов управлява 5 от 25-те години капитализъм.

Подобни новини

Оставете коментар