И ПТИЧКИТЕ знаят, че АМЕРИКА изнася от БЪЛГАРИЯ нелегално ОРЪЖИЕ за.. Досега 15 взрива, 21 жертви и 28 ранени Отговорността по закон е на МВР, а не на..

И птичките знаят, че Америка изнася от частни заводи в България нелегално оръжие за Украйна, Сирия, Саудитска арабия, Катар и … Само през март със самолети за Саудитска арабия са изнесени 500 т оръжия и бояприпаси, казаха в „На светло“ специалисти.

Бившият министър на отбраната Николай Цонев обясни:
„С търговия на оръжие се занимава Министерството на икономиката, а не Министерството на отбраната, което няма никакво отношение. То се занимава с всичко само вътре в оградата на военните поделения и толкова. Всичко извън  военната ограда е отговорност на МВР по закон. За всяко изнесено оръжие и боеприпас трябва да има публичен регистър според член 11 на закона. Такъв регистър няма или поне не го показват. Във Франция например 1 автомат, ако се продава го публикуват на сайта. Освен това при износ има сертификат за краен получател. Този документ е гаранция, че оръжието няма да излезе от страната за която е предназначено. Българското правителство мълчи крайният получател Усрайна ли е, Сирия ли е, Саудитска арабия ли е, Катар ли е? (б.а. все държави васали на Америка). Оръжейният бизнес е голям и България е пълна с частни заводи, само ВМЗ Сопот е държавен. Досега имаме 15 взрива с 21 жертви и 28 ранени. 9 от тези зривове са при управлението на ГЕРБ, 6 в предишния мандат и 3 в сегашния. В парламента минитърът на вътрешните работи отговори, че МВР няма вина, не контролира производството на оръжие, но в т. 8 от закона пише обратното, че цялата отговорност е на МВР.

orujie_mnogo_pu6ki_avtomati

Снимка Интернет
Тези оръжия произведени в частни заводи в България по поръчка на Америка ги продават в Украйна, Саудитска арабия, Йордания, Сирия, Ислямска държава, все слуги на САЩ.

Подобни новини

Оставете коментар