НЕ ВЯРВАЙТЕ на тези МЕДИИ, защото са на ЯСЛАТА на ВЛАСТТА, зобят ЕВРО през министерствата и няма как да си плюят в… ИМЕНАТА и СУМИТЕ, които получават за да обслужват властта:

Не вярвайте на тези медии, защото са на яслата на властта, зобят евро през министерствата и няма как да си плюят в чинийките. Имената и сумите, които получават за да обслужват властта ще намерите по-долу:

Три телевизии и две радиа си разпределят лъвския пай приходи от реклами на европейските оперативни програми от началото на годината до края на май, показва справка за договорите, сключени в изпълнение на Комуникационните планове на програмите за програмен период 2007-2013 г. Тя се публикува на портала http://www.eufunds.bg/.

Става въпрос за оперативни програми „Околна среда“, „Развитие на човешките ресурси“, „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“, „Техническа помощ“, Програма за развитие на селските райони

Само от началото на годината „Нова телевизия“ е сключила договори за реклама за приблизително 1.4 млн. лв. за „предоставяне на програмно време за аудио-визуални съобщения“.
БиТиВи – телевизията и радиото, са далеч по-скромни с 479 000 лв през тази година – „за предоставяне на рекламно време“.

От началото на годината до края на май бизнес телевизията „България он еър“ е сключила договори на стойност приблизително 450 000 лв., а телевизия Европа – за 301 000 лв.

Сред националните радиа големият печеливш е „Дарик“ с договори за 732 000 лв. и „Фокус Нунти“, собственик на радио „Фокус“ с договори за 586 000 лв.

За сравнение, двете обществени медии – БНТ и БНР получават общо малко под 120 000 лева за популяризиране на европейските оперативни програми.

По-дребни, петцифрени суми, се разпределят и между музикални телевизии и радиа, кабелни телевизии и регионални радиостанции.

Според БГНЕС от данните на Управляващите органи става ясно, че се запазва тенденцията финансови средства за популяризиране на дейностите по еврофондовете да се предоставят чрез пряко договаряне само на телевизии и радиа.

За разлика от тях, печатните медии и интернет сайтовете могат да получават средства за реклама на еврофондовете чрез търгове по Закона за обществените поръчки, каквито обаче министерствата не обявяват.

Това е причината и по-голямата част от европейските пари за медии, които трябваше да отидат за популяризиране на еврофондовете ще бъдат загубени с приключването на програмния период в края на 2015 г., а тези, които достигнаха до ограничен кръг от медии бяха изразходвани, без да имат значителен ефект за подобряване информираността на гражданите за ползите от европейската солидарност.
TV-manipulacii
Снимка Интрнет

Това са медиите днес, не само в България, но и в целия капиталистически свят.

Подобни новини

Оставете коментар