ВЕТЕРИНАРИ: Има десетки подобни случаи като АНТРАКС-КРАВАТА, но не ги знаем, защото няма ПОРЯЗВАНЕ и… ТРУПЪТ ЗАРАЗЕНО МЕСО разфасовано в микробус в с. Бозвелийско и едва тогава…

Ветеринари от варненско коментираха, че подобни случаи като умрелите двете антракс-крави в страната има много, но не стават публично известни, защото няма порязване и смърт на стопаните им.
„53-годишният стопанин се е порязал и така се е заразил. Ако не беше се порязал нямаше да се зарази и да умре. Месото щеше да стигне до търговската мрежа и консумирано без никой да разбере, че е заразено. Много от стопаните като видят болно животно го колят, не викат ветеринар и продават месото на по-ниска цена. Проблемът по веригата е в транжорните, които трябва да приемат всяко месо с ветеринарно удостоверение. Ако такова липсва, значи нещо с това месо не е наред“, коментираха ветеринарите.
antraks_dizinfekcia_Bozveliisko
Първата умряла антракс-крава е била транжирана в микробус в село Бозвелийско, а кокалите хвърлени на сметището до старата мелница на селото. Това наложи екип от специалисти да дезинфекцират селото и най-вече района около мелницата. Пътят на заразеното месо започва от Млада гвардия, но не към кв. Аспарухово във Варна, а към с. Бозвелийско, на 7 км от Провадия. Купувачът е от Девня, но Румен Асенов от Бозвелийско притежава микробус, с който трупът на кравата е транспортиран до неговото село и разфасован в превозното средство до мелницата. След това зараденото месо тръгва към Девня, а оттам стига до транжорната в Аспарухово.
antraks_dezinfekcia_Bozveliisko_

Снимки youcomments.com
Дезинфекцираха село Бозвелийско, където на практика е транжирана антракс-кравата. В транжорната в кв. Аспарухово са приели месото нарязано в микробуса на Румен Асенов.
antraks_dezinfekcia_Bozveliisko__

Подобни новини

Оставете коментар