Българо-руската палата: СПАДЪТ на РУСКИ ТУРИСТИ е над 50%… Българо-американската палата: РЪСТЪТ на АМЕРИКАНСКИ ТУРИСТИ е 600 %

„В национален мащаб се очаква спадът на руски туристи да е минимум 50 %. В резултат на наложените икономически санкции срещу Русия от Европейския съюз има рязък спад на стокообмена между двете страни. За първото шестмесечие сривът е с 40 % спрямо същия период на миналата година. Руският внос в България също е намалял с 28 %, съобщи Желю Добрев – председател на Българо-руската търговско-промишлена палата.
Според Желю Добрев, това, което става с руските туристи сега, много трудно ще бъде компенсирано в нашата държава. Независимо от опитите, които се правят, за да се компенсира отливът с туристи от Беларус, Молдова и другите страни от бившия Съветски съюз.
Най-засегната е търговията с лекарства. Те съставляваха около 39 % от българския износ. Тази година за първото шестмесечие износът на медикаменти е спаднал с около 69,5 %. Голямо намаление има на износа на вино, мебели, трикотажни изделия, фризери и хладилници, консерви, каза още Добрев.

В същото време от българо-американската палата (б.а. Не знам дали има такава!), че американските туристи са се увеличили с 600%! През 2014 са били двама, за 2015 са 12 души.
kalno_ezero_Pomorie
Снимка www.youcomments.com
Малкото руснаци не пропускат възможността да полежат в лечебната поморийска кал.

Подобни новини

Оставете коментар