КМЕТЪТ на БУРУРЕЩ от 6 дни е в ареста, а нашите обикалят БЪЛГАРИЯ и се правят на ВЕЛИКИ… ГОРДОСТТА и ВИСОКОМЕРИЕТО са дяволско творение, ако не ги овладееш, те овладяват теб и те изяждат

Кметът на Букурещ Сорин Опреску вече 6-ти ден е в ареста и то в една килия заедно с гражданин на Ирак, осъден за тероризъм. Опреску лежи в една килия с общо шестима мъже, сред които и Мохамад Мунаф, осъден на 10 години затвор за терористични действия срещу румънски граждани, по-специално за отвличане на трима румънски журналисти в Ирак през 2005, съобщи агенция Медиафакс.
Докато кметът на Букурещ е в ареста, неговите колеги по идеи и джоб обикалят България и се правят на велики.
Гордостта и високомерието са дяволско творение, ако не ги овладееш, те овладяват душата ти и те изяждат до край.
kmetat_na_Bukure6_Sorin_Opresku_leji_v_aresta
Снимка Интернет
Кметът на Букурещ Сорин Опреску, който бе задържан при получаването на подкуп от 25 000 евро, остава в ареста за 30 дни. Съдът уважи искането на прокурорите за тази мярка за неотклонение.
Според румънската специализирана прокуратура от 2013 г. до 2015 г. фирми, сключили договори с общината на Букурещ, са били задължени да плащат на високопоставени длъжностни лица до 70% от печалбите си. 10% от тези пари отивали директно при Опреску.
63-годишният Опреску, който е кмет от 2008 г., бе заловен, след като получил подкупа от четирима души, които подали сигнала в полицията. Един от тях твърди, че в периода 2013-2015 г. му е дал общо около 1 млн. евро, като при всяка среща му предавал суми от 20 хил. до 60 хил. евро.

Подобни новини