ЛИДЕРИТЕ на „ДВИЖЕНИЕ 21“ във Варна на последните 2 места в листата за общински съветници! №1 е ДИМО МОМИРОВ..

След като обяви водача на листата си за общински съветници във Варна, областното ръководство на „Движение 21″ каза и останалите кандидати за общински съветници. Фенера на колоната
ще носят членът на Националния изпълнителен съвет отговарящ за връзките с работодателски, браншови и синдикални организации Светлозар Златев и председателят на областното ръководство Желязко Каракашев.
На първите места в листата на ПП „Движение 21“ във Варна са бившия международен футболен рефер Димо Момиров и Монка Николова директор на Общински детски комплекс.
В листата влизат доказани професионалисти и експерти в своите сфери, хора неангажирини досега с политическа дейност. Подреждането на листата е знак, че ПП „Движение 21“ държи и дава шанс на експерти, и доказва липсата на властови напъни в лидерите на политическата партия във Варна и уважение към мажоритарния вот.

Снимка http://www.za-varna.info/bg/gradski_savet
Завършил е Техническия университет – гр. ВАРНА, инженер-магистър по Експлоатация на пристанищата и флота. Любовта му към спорта надделява и бележи целия му професионален път и кариера. Димо Момиров е дългогодишен международен футболен съдия с ръководени близо 100 срещи в А РФГ и 42 като съдия на ФИФА. Инструктор на ФИФА и УЕФА. Отличен е лично от Жоао Хавеланж като най-добър рефер на Азиатското футболно първенство през 1995г. в Абу Даби.

Като ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ-2008 и 2009 г. инициира и ръководи методическата и организационна дейност на футболните първенства в България. Въвежда и регулярния анализ на всеки кръг от футболните първенства в страната, оценен по достойнство от организатори, съдии, състезатели и ръководство на футболния спорт. Активната международна дейност на Димо Момиров благоприятства България да се присъедини и подпише съдийската Конвенцията на УЕФА.

От 1996 до 2014 година заема длъжността ОБЛАСТЕН ЕКСПЕРТ НА СПОРТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО КЪМ: КОМИТЕТА ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ; ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА; МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ И МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА, ЗА ВАРНА, ДОБРИЧ И ШУМЕН.

Подобни новини

Оставете коментар