КИРИЛ ЙОРДАНОВ: Първото, което ще направя след като стана отново кмет е НАМАЛЯВАНЕ ДАНЪЧНАТА ТЕЖЕСТ за варненци

Kiril_Jordanov_buletina_N28
Кирил Йорданов обясни в ефира на телевизия „Черно море“ какво ще направи, ако отново бъде избран за кмет на Варна:
„След избирането ми за кмет първото, което ще направя е намаляване на данъчната тежест за варненци. В предходния ми мандат направихме това за хиляди варненски мотористи. Сега това може да се направи за останалите моторни превозни средства, данък сгради, такса смет. Пенсионерите ми поискаха безплатен ваучер за 1 преглед на месец. Поискаха ми безплатно компютърно облекчение. Срещнах се с всички пенсионерски организации, които ме подкрепят. Предстоят ми срещи с бизнеса – със строителния, туристическия и ротърските клубове. В края на следващата седмица ще обявя окончателно идеите си.
Получих сигнал. Дойдоха в офиса ни пенсионери, които се оплакаха, че не им подновяват пенсионерските карти. Проучих и установих, че се позовават на Наредба, която още не е влязла в сила. Нямат право да не подновяват картите им, но предполагам, че го правят заради тежкото финансово състояние на „Градски транспорт“. Няма пари заради недаден заем на общината. За „Градски транспорт“ ще кажа, че от 10 компонента само 1 е изпълнен – доставката на нови автобуси. Заради всички останали 9 предстои тежка санкция.
В първия си ден като нов кмет, знаете няма да ми бъде първи ден, защото имам поглед какво е ставало и става в общината, от първият ден се захващам с фактическото финансово състояние на общината и хода на европейските проекти. За съжаление на този етап прогнозите за инвестиции във Варна са мрачни.

Подобни новини

Оставете коментар