ИМПЕРИЯТА ЕС забрани на държавите си членки да забраняват вноса на ГМО от АМЕРИКА ОДОБРЕНИ за ВНОС са над 60 генномодифицирани продукти

Империята ЕС забрани на държавите си членки да могат да забраняват вноса на ГМО храни и фуражи от Америка, съобщи освен обществената БНТ и още няколко опозиционни сайта. Решението е взето вчера в Брюксел.
Странно единство демонстрираха евродепутатите, търговски и природозащитни организации, които са „За“ забраната. (б.а. Възможно ли е всички те да са купени от бандита Америка?)
Аргументите бяха, че забраната може да доведе до фрагментиране на пазара и ще наруши приниципа на свободно движение на стоки в Европейския съюз. Не било ясно и чисто практически как би могъл да се осъществява контролът при положение, че между много държави няма граници.
Предложението бе подкрепено от 577 депутати, 75 бяха против и 38 – въздържал се.
В момента Европейската комисия има право да разрешава вноса на генномодифицирани продукти за използване за храна и фуражи, както и отглеждането им в Европейския съюз.
Одобрени за внос са над 60 генномодифицирани продукти, главно от Северна и Южна Америка.
GMO-pape6
Снимка www.youcomments.com
Американски пъпеш с отгледан вътре грах докато расте пъпеша, 2 в 1. Да ви е сладко! Генно-модифицираните организми вече са тук законно.

Подобни новини

Оставете коментар