РУСИЯ забранява АЛКОХОЛА от петък до понеделник! ПРИЧИНАТА е… В момента в Русия алкохолът е забранен за продажба всеки ден от 23 ч до …

В Русия е готов законопроект за забрана на алкохола от петък до понеделник! Ползва се челният опит на Америка, където щандовете в някои щандове от петък до неделя са покрити с бризент и ако някой бръкне и отиде на касата с бутилка алкохол викат местния шериф.
Подробностите:
Властта в Москва предложи да бъде въведен сух режим в последния работен ден. Идеята е да бъде забранена продажбата на алкохол в петък и денят да бъде обявен за „ден на трезвеността“. Според депутатите от руската Дума тази инициатива ще се отрази положително на здравето на гражданите и ще помогне да бъдат намалени катастрофите по пътищата.
„Петък е най-подходящият ден за това. За много хора почивката с алкохол започва от петък вечерта и след това продължава през почивните дни. Затова в понеделник те отиват на работа не само без да са си починали, но често и със силно изразен астеничен синдром (раздразнителност, разсеяност, отпадналост)”, заяви пред журналисти членът на комисията за опазване на общественото здраве Алексей Мишин.

По думите му разработването на законопроекта с тази забрана се ползва и опитът на някои западни страни. Известен факт е, че в много американски щати продажбата на алкохол през уикенда е забранена, а съответните стелажи в хипермаркетите са покрити с брезент и ако някой все пак бръкне под тях и занесе на касата някаква бутилка алкохол, касиерите веднага викат шерифа.
В момента федералното законодателство на Москва забранява продажбата на алкохол в нощните часове. Алкохолни напитки и бира не могат да бъдат продавани и купувани от 23 до 8 часа. Подобна инициатива се разглежда и в Санкт Петербург. Там обаче за ден на трезвеността искат да обявят сряда.
alkohol_ruski_vodki_i_drugi
Снимка Интернет
Алкохолът е основна движеща сила на руската икономика.

Подобни новини

Оставете коментар