ЕВРОПА зачеркна БЪЛГАРИЯ. ОЛАНД: Затваряме границите ШЕНГЕН за емигранти. Залива ни ПЯНАТА на БЕЖАНЦИТЕ.

Европа зачеркна България. Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви, че Европа ще затвори границите си за емигранти в рамките на Шенген. С други думи от вълната бежанци пяната ще залее държави като България, които са извън Шенген и пред границите на Шенген.
Интересно е и нещо друго. Как така Франция сама, без разрешение на Америка бамбандира Ислямска държава, след като американците до вчера твърдяха, че няма как да бомбандират, защото щели да се сблъскат с руските самолети. И не отиде ли във Франция днес американецът Кери за да издърпа ушите на непослушния Оланд?
6engen_zone_Evropa
Снимка Уикипедия
Шенгенско споразумение
Подписано е на 14 юни 1985 г. на борда на кораба „Принцеса Мария-Астрид”, в Шенген, Люксембург (град край границата с Франция и Германия) между 5 от тогавашните 10 страни-членки на Европейската общност: Белгия, Западна Германия, Люксембург, Нидерландия, Франция.
Пълното прилагане на шенгенското споразумение започва от юли 1995 г. с премахване на контрола по границите между 6 от подписалите споразумението страни. Целта на споразумението е да премахне граничните контролно-пропускателни пунктове в шенгенското пространство и да съгласува контрола по външните граници.
В Шенгенското споразумение се включват по-късно и други европейски страни, включително и нечленуващи в Европейския съюз. Днес в споразумението участват общо 25 държави: Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария и Швеция, като образуват т.нар. Шенгенско пространство или Шенгенска зона.
Измежду страните-членки на Шенгенското пространство 3 държави – Исландия, Норвегия и Швейцария, не са членове на ЕС.

Подобни новини

Оставете коментар