Райчев: РУСИЯ нападна, защото има 20 млн мюсюлмани на своя територия и… Москов: Остава да ПАЛИМ СВЕЩИ, защото 120 ракети срещу Русия има в… Райчев: За мен решението е създаването на КЮРДИСТАН, но… Москов: Това ще е катастрофа, защото ТУРЦИЯ има 650 000 армия и…

Социологът Андрей Райчев и журналистът Юлий Москов обясниха, защо Русия нападна Сирия и какво вероятно ще се случи.

Москов:
Една информация ме разтревожи, че Русия е пратила разузнавателна авиация. Това означава, че има огромна опасност с която щурмовата авиация не може да се справи. Ракети! На нас ни остава само да палим свещи, Пакистан да не се намеси, защото те имат 120 бойни глави. Има огромен проблем с Турция, Саудитска арабия, Катар. Ако те не влязат в коалицията нищо не става, защото в тези страни са хранителните източници на тероризма. Саудитска арабия повече от 20 г налива милиарди в терористичните организации. Катар също, имат и Ал Джазира. Тяхното обяснение беше – Ние се откупваме за да не ни взривяват държавата. На мен това обяснение не ми е достатъчно. Защо Русия влезе във войната в Сирия? Не по идеологически и геополитически причини. Защото Русия се страхува, че сунитския тероризъм ще прескочи Кавказ и ще залее нея самата.

Райчев:
На своя територия Русия има 20 милиона мюсюлмани. И това е страшна заплаха за Русия. И е много добре, че Русия го е разбрала. Имат и 5 страни – Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Таждикистан, Киргистан за всяка от които радикалният ислям е възможно бъдеще. Там кой управлява сега – пост съветски елити. Бившият партиен секретар е обявен за президент. Този елит не е демократичен, такъв може да бъде само ислямският. Ако това пламне, жална ни майка. Русия е една 140 млн страна, колкото Япония. По-малка от Бангладеш. Според ООН през 2050 г Йемен ще е по-голям от Русия, дето сега не го броим за държава.

Москов:
В Близкия изток 4 държави вече не съществуват – Сирия, Ирак, Либия и Йемен. Всичко това трябва да се преструктурира. На световната коалиция ще и се наложи да създаде нови държави. Мълчанието на Израел е много знаково. Те знаят какво правят и защо мълчат.

Райчев:
За мен бъдещето е неясно докато не видя какво ще решат за Кюрдия. Западът трябва да е луд да не направи Кюрдистан, който е естествен съюзник.

Москов:
Това обаче води до автоматичен конфликт с Турция. До катастрофа. Турция има 650 000 полупрофесионална армия. 2100 бойни самолета.

Райчев:
Ако няма Кюрдистан ще е всеки срещу всеки, както е сега. Кюрдистан е ключът.

Москов:
Вътре, без решението за кюрдите, вътре продължават да зреят и се раждат терористични формирования.
karta_Rusia_Dale4nia_Iztok
Снимка Интернет
Русия нападна Сирия заради собствения си интерес да защити границите си, защото виждате на границата и са мюсюлманските 5 държави, които завършват на „стан“. Отделно в Русия живеят 20 милиона мюсюлмани.

Подобни новини

Оставете коментар