Европейската Комисия поиска ОСТАВКАТА на ЦАЦАРОВ и разследване на разговора между ДВЕТЕ КАКИ ОПРАСКВАНЕ на БОРИСОВ се … МЕДИИТЕ СЛУГИ мълчат, не коментират официалното писмо

Европейската комисия (ЕК) поиска Оставката на главния прокурор Цацаров и независимо разследване на разговора между двете каки – Янева и Чаналова. Отговорът на ЕК е по повод официално запитване на една медия – Трябва ли Цацаров да разследва сам себе си.
Медиите слуги обаче мълчат, не коментират официалния отговор на Брюксел. Странно е, че даже сайтовете на повдигат скандалното искане на Европа. ЕК няма как да опраска директно Борисов и Цацаров, но може да иска оставките им. За Борисов няма становище, защото в питането става дума само Цацаров.

„Главният прокурор Сотир Цацаров трябва да се оттегли докато не бъде изяснен случаят, в който са намесени неговото име, това на председателя на ВАС, на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) и др., както и на премиера Борисов. Този извод се налага и поради обстоятелството, че моделът на българската прокуратура, като единствен орган в държавата, който може да разследва изтеклите разговори между съдийките Янева и Румяна Ченалова, е централизиран и всички обвинители са подчинени еднолично на главния прокурор, което прави невъзможно който и да от тях да действа независимо“, се казва в официалното становище на Европейската комисия.
Sotir_Cacarov_glaven_prokuror
Снимка Интернет
Европа поиска опраскването на главния прокурор Сотир Цацаров.

Подобни новини

Оставете коментар