БОГАТИТЕ пак грабят БЕДНИТЕ: ДАНЪК „СОФИЯ“ за всички СЕЛЯНИ преди да влязат в сарая на СУЛТАНА! На входа на София СПИРАТ колите с несофийска регистрация и…ТАКСА

Богатите отново грабят бедните: Данък „София“ за всички селяни с коли, които искат да влязат в сарая на султана. На входа на София спират всички автомобили с регистрация различна от софийска и вземат такса.
Това е заложено в бюджет 2016 на София. Предложението дойде от член на КРИБ с председател Кирил Домусчиев. Става дума за Георги Ранделов, мениджър в „Майкрософт“ за Централна и Източна Европа.
„Идеята ни е за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация. Съотношението е 1:5 в полза на тези автомобили от други градове. Това ще реши проблема с трафика“, обоснова се Ранделов.
Искането е селяните да се качват на метрото, като оставят колите си в периферията на София.
„Това е безумие. Не може хората да се разделят на софиянци и провинциалисти“, коментира „селянин“ с кола с несофийска регистрация.
Друго перо в бюджета на София са велосипеди под наем. Вземаш колело от една стоянка и ако го използваш повече от 30 мин пращаш такса. В сарая на султана ще има 2 стоянки за велосипеди. Можеш да вземеш велосипед от една стоянка и да го оставиш на втората, но велосипедисти изчислиха, че за 30 мин от едната до другата е абсурд да стигнеш. Тоест да ползваш велосипеда безплатно.
Golf_perni6ka_registracia
Снимка Интернет
Най-ощетени от новия данък са перничани, защото половин Перник работи в София. Този пернишки голф за да влезе в София ще плаща такса „Султан“.

Подобни новини

Оставете коментар