Съдия ЕЛЕНА ЯНАКИЕВА установи и реши: И 6-те подписа под ИЗБОРНИЯ ПРОТОКОЛ са ФАЛШИВИ.. РЕШЕНИЕТО: Те не правят избора недействителен… Така ли отсъжда съда в цяла България? Затова на ГЕРБ не им пука кой как гласува? Пишат си фалшиви протоколи, защото знаят, че съдът ще ги приеме?

Съдия Елена Янакиева от Варненския Административен съд се произнесе изключително скандално по съдебно дело, в което самата съдийка признава, че и 6-те подписа под 2 изборни протокола са фалшиви – не са на членовете на избирателната комисия. Но приема протоколите за действителни. Графологична експертиза е на Емил Ангелов Атанасов, криминалист и вещо лице.

Имаме фалшифицирани протокол на СИК № 030602115 и 030602187. В протокол 030602115 има 6 от 6 фалшиви подписа. Съдийката Елена Янакиева обаче решава следното:
„Действително, полагането на подписи не от членовете на комисията е равнозначно на липса на подписи. Ирелевантно за целите на това административно производство е, кой в
действителност е полагал подписи, наместо членовете на комисията. Позоваването в този случай на разпоредбата на чл.441, ал.5 от ИК се основава на решението, регламентирано от законодателя, че липсата на подпис на член на комисията не прави протокола недействителен.“

С други думи за съдия Елена Янакиева фалшифицирането на подписи е
равнозначно на липса или неполагане на подписи от членовете на СИК.
Що за съдебна система е това? Що за съдийка е тази Елена Янакиева? Така ли отсъжда съда в цяла България? Затова ли ГЕРБ не им пука кой как гласува, защото знае, че в протоколите ще напише каквото си иска и съда ще ги обяви за действителни?

От 10 юли 2015 г съдия Елена Янакиева е избрана за зам. председател на Административен съд – Варна. Отделно съдийката е член на Комисията по професионална етика от 2011 г.
sadii_Tinka_Koseva_Elena_Qnakieva_Borislav_Mila4kov
С решение на Висшия съдебен съвет по Протокол №39 от 09.07.2015 г., съдия Елена Янакиева и съдия Борислав Милачков встъпиха в длъжност като заместници на Тинка Косева – председател на Административен съд Варна.

Подобни новини

Оставете коментар