КМЕТ РЕФОРМАТОР си намали ЗАПЛАТАТА на 2300 лв.. Какво нещо е ЖИВОТЪТ: Плюехме КОМУНИСТИТЕ, а днес тези харчат ЗАЕМИ и НАШИ ПАРИ в заплати по някакви Наредби Всеки иска да си намали заплатата, поне на 900, ако може и на 1000 лв, но..

Новият кмет на Добрич Йордан Йорданов от Реформаторския блок внесе предложение за намаляване на заплатата си от 2700 на 2300 лв. Тя е определена с решение на Общинския съвет от март тази година. Докладната записка е внесена в Общинския съвет от новият председател Иво Пенчев.

Какво нещо е животът. Преди години плюехме комунистите, че много крадат. Те поне вършеха нещо макар и по заповед на Партията майка. Днешните папкат единствено нашите пари и заемите, които взема Султана им, без да му пука кой ще ги връща. И аз бих искал да си намаля заплатата на 900, ако може на 1000 лв, но тези пари се изкарват с труд, с производство, с клиенти, с пазар, а не с някаква общинска Наредба.

Председателят на Общинския съвет Добрич пък ще взема наполовина от определеното в правилника на Общинския съвет – максимум 90% от кметската заплата, тоест за 4 часов работен ден. Така месечното възнаграждение на Пенчев ще е 45% от това на кмета, или 1035 лв.
Въз основа на това и месечните заплати на общинските съветници ще са двойно по-ниски от максимума, разписан в правилника. Членовете на местния парламент ще получават по 414 лева.
Yordan_Yordanov_kmet_Dobrich
Снимка Интернет
Кметът на Добрич ще взема заплата, която се определя от заеми и парите на робите и не зависи от производство, клиенти, пазари….

Подобни новини

Оставете коментар