ПАЦИЕНТИ започват да си ТЪРСЯТ ПАРИТЕ от ДОКТОР ЕМИН, Видео:

Скандалния случай, за който youcomments.com започна да пише в края на ноември продължава да набира скорост. Доктор Алкан Емин бе обвинен, че продава ембриони, купува яйцеклетки, използва задонорки на яйцеклетки психично не здрави жени и т.н.т. Едно от обвиненията срещу скандалния лекар, че предписани от него изследвания не са правени, получи официално пътвърждение. Директора на РЗИ – Варна доктор Дочка Михайлова обяви в новините на Нова телевизия, че след проверка по сигнал на пациентка е установено, че в МЦРМ „Радост“ не са имали апаратура за част от изследванията, а са нямали и договор с лицензирана лаборатория, която да ги прави. Разследването е стигнало до множество тестове, които по магически начин са получавали резултат: Inhibin B (хормон използван най-често при преценка на репродуктивната функция), AMH (хормон използван като маркер на яйчниковия резерв) и тест за NK клетъчна активност. Пациенти на МЦРМ „Радост“ разкриха механизма на измамата – д-р Емин сам си пишел резултати от изследванията, а после въз основа на „документа“ предписвал скъпи лечения. Всички данни за престъпване на закона са за 2014 и 2013 година. Доклада на РЗИ – Варна доказва по безспорен начин порочната практика. В следствие на разкритията пациентки вече подготвят искове за възстановяване на сумите дадени за „изследвания“.

Още редица твърдения на Алкан Емин се оказаха пепел в очите и не издържат на проверка. Като начало Иванов доказва, че Емин лъже, че срещу бизнесмена има досъдебно производство по скандала. Прилага се и съответния документ – удостоверение от Окръжна прокуратура. В същото време срещу Алкан Левхъ Емин има 2 досъдебни производства – по Пр.Пр. 18557/2014 във Варненска районна прокуратура е образувано досъдебно производство под номер 314/2015г. по описа на ОД на МВР и по Пр.Пр. 18386/2014 също във ВРП има досъдебно производство под номер 117/2015 по описа на ОСлО при ОП – Варна.
Plamen_Ivanov_belejka_klinika_Radost
Не по-дълго издържат и останалите твърдения на доктора, прочул се с това, че направи успешна инвитро процедура на 62 годишна жена, преди 5 години. Това, което скандализира медиите най-много при отваряне на „кутията на Пандора“ около МЦРМ „Радост“ във Варна е купуването на яйцеклетки. То ясно се доказва от приложената към жалбата рекламна брошура. Допълнително масло в огъня наля признанието на бивш служител на клиниката, че е получавал като комисионна по 10% от възнаграждението за всяка жена, която склонят да продаде яйцеклетки.
dokument_klinika_Radost
Най-чудовищното престъпление, в което е обвинен д-р Емин е търговия с ембриони. То почива на кореспонденция между лекаря и пациентка. Въпросната дама е писала на специалната електронна поща, която бе открита за сигнали на пострадали от действията на доктор Емин: signalradost@abv.bg. Ето какво потвърждава тя за събитията отпреди 2 години:
„Убедена бях, че нещо там не беше както трябва, затова и престанах да ходя там, дори и за трансфера, но сега се сетих, че след пункцията, той ми каза, че яйцеклетката не се е оплодила, а аз отказах стимулация и той побесня, защото щеше да ме „одере“ с 2500-3500 лева, и бях само е една или две яйцеклетки, придобити по естествен път, и като ми каза, че не се е оплодила, и ми предложи готови ембриони, но аз казах, че това противоречи на убежденията ми, защото при мен аз ползвах донорски мъжки материал, и собствен генетичен, и тогава, щеше да са получи, че ще се роди бебенце, което няма да е 100% мое, и ме съмнява да не бъде сурогатна майка на нечие семейство, защото после в родилния дом, може да се случи всичко от теория на конспирациите.Тогава той ми каза, че само аз и той сме щeли да знаем.“

Съществуват още редица обвинения от Пламен Иванов към съдружника му, като продажба на лекарства на пациенти, доказани от свидетелски показания приложени към разследването, водено от Икономическа полиция. В същото време одита на дружеството не открива никакви финансови нарушения на Иванов, за каквито инсинуации и откровенни нападки прави Алкан Емин. Нещо повече експертите доказват кой с какви активи влиза в дружествата МЦРМ „Радост” ООД и търговско дружество Гамор ООД, собственици на клиниката.
pismo
pismo_
Единственото, което Пламен Иванов потвърждава в думите на съдружника си е начина, по който са се запознали. Той и съпругата му са били пациенти на клиниката, в която по онова време е работил доктор Емин.

Подобни новини

Оставете коментар