Астрологът евреин на ХОЛИВУД: КОЛЕДА е измислен в РИМСКАТА ИМПЕРИЯ за да бъдат 3 дни РОБИТЕ ЩАСТЛИВИ, да правят…. Ние в Израел не празнуваме Коледа, защото…

Астрологът евреин на холивудските звезди – Гал Сасон обясни, че Коледа е измислена в Римската империя за да могат 3 дни робите да бъдат щастливи, да правят каквото си искат.
„В тези 3 дни господарите стават слуги, а слугите стават господари. Позволен бил хазартът, който през останалото време е бил забранен в Рим. Тоест това са няколко дни в годината, в които всичко е позволено на всеки, само и само да си щастлив.
Другото обяснение за Коледа точно на 21-24 декември е, че през това време на годината хората се чувстват особено. Най-дългата нощ, всички се държат странно, изпаднат в дипресия, омърлушени са заради тъмнината. И затова е измислено как да се върне светлината. Взема се едно вечно зелено дърво и се украсява със светлини, така че да струи оптимизъм. Да се правят неща, които през останалата част на годината никой не върши. След 21 декември дните стават все по-дълги и хората смятат, че Господ или е роден или прероден.
В Америка Коледа отива по-късно. Зеленото сръвче е занесено от един холандски търговец. Но там всичко е много комерсиално и се стига до шопинг-коледното пазаруване. Първоначалната идея на Коледа е била празникът да бъде духовен, а не със скъпи подаръци. В Израел не празнуваме Коледа, но брат ми е женен за християнка и си имаме едно малко зелено дръвче, което украсяваме, но си имаме едно правило – да не се купуват скъпи подаръци, а да се дава нещо от сърце“, коментира Сасон.
Gal_Sason_astrolog_Holivud
Снимка Интернет
Според Гал Сасон Коледа това са 3 дни за робите, да правят каквото искат за да бъдат щастливи.

Подобни новини

Оставете коментар