УТОПИЯ или РЕАЛНОСТ: 400 лв на месец за всеки без да работи! Възможно ли е в България и коя година? Пробват го във Финландия, по 800 евро и пилотен проект в … Това КОМУНИЗЪМ ли е?

Утопия или реалност? 400 лв на месец за всеки българин без да работи! Пробват го във Финландия с 800 евро и пилотен проект в Утрехт (Холандия). Парите получава всеки един гражданин без значение работи или не работи.
Това, ако не е комунизъм, какво е?

Нека да помислим! Въобще не става въпрос за грижа за хората. Капитализмът усеща, че най-големият му проблем е базработицата. Само помислете малко. По този начин капитализмът прави от всички неработещи животни, защото това, което отличава човека от животното е труда. Като ти отнемат правото на труд, ти ставаш животно. Дават ти едни пари за да си купуваш евтини кренвирши и те превръщат в животно. Купуват те с 2 думи.

Според финландците така ще бъде преборена бедността и престъпността, защото ножицата между бедни и богати била много голяма. Въпросът е откъде ще дойдат парите? Би трябвало да се вземат от по-богатите и най-богатите. Но те съгласни ли ще са? И най-важният въпрос – В България това възможно ли е и през коя година?

Шефът на синдикат „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира, че в света има безсмислено богати хора, като даде пример с менажери, които притежават акции в голями компания във вид на виртуални милиони. Но и самият Манолов си зададе въпроса – Тези безсмислено богати хора ще бъдат ли съгласни да им вземат парите за да ги дадат на всяко живо човешко същество. Манолов се чуди как тогава ще мотивираш безработния да си намери работа, след като получава за да съществува. Единствената мотивация би била стремежът за по-добър живот, който се постига с повече от 400 лв на месец и съответно работа.
utopia
Снимка Интернет
Е това е положението в момента. Ние сме долу.

Подобни новини

Оставете коментар