ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ свалят КАБИНЕТА БОРИСОВ! На ден загубите за БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ са … Оня от Банкя избяга в …

Гръцките фермери ще свалят кабинета Борисов. 20 февруари наближава. Помните, на тази дата преди 3 г падна Борисов I. Днес министър председателят и външният министър избягаха в Лондон на някакво планувано посещение. На границата обаче става страшно. Тираджиите викат Борисов и Лиляна, но те се крият. На ден българските фирми губят общо по


половин милион лева. Неустойката на тир за ден е 150 евро.
„Има сключени договори за доставка. Когато тези договори не са изпълнени се плащат неустойки без значение каква е причината. А вече нарушилата договора страна да си търси компенсациите по съдебен ред от виновните за блокадата“, обясни един от шефовете на фирми, които губят милиони всеки заради гръцките фермери.
Никой не може да каже колко ще продължи блокадата. Може да се стигне до параграф 22 – Гръцкото правителство не може да удовлетвори исканията на фермерите, а те блокират границата месец, два, … Това ще фалира цялата българска икономика. Но преди това да се случи ще падне кабинетът Борисов II.
В момента български фермери се чудят какво да правят картофите и тютюна си. Никой не го изкупува стоката или яя искат на безценица.
„В момента продаваме картофите за 30 ст на килограм, а за да не си на загуба трябва да продаваме на 80 ст“, обясни производител от смолянско.
Каквото и да се случва с българските фермери, те нямат опита на гръцките да живият в робска демокрация. Тоест да протестират когато ножът стигне до кокала. Българските фермери, които имат 100 пъти по-големи основания да свалят Борисов II няма да го направят, но гръцките фермери ще го съборят.
tiradjii_si_govorqt_ogromni_opashki_granicata
Снимка Интернет
Български тираджии изчисляват колко са им загубите на ден от блокадата на гръцката граница.

Подобни новини

Оставете коментар