В розовия понеделник: МЕРКЕЛ СПЕШНО в Анкара, защото РУСИЯ освободи СИРИЯ от ТУРЦИЯ, казахме ви го още преди седмица! Турция манипулира света: 35 000 бежанци бягат към нас заради руските… ИСТИНАТА е…. ЕРДОГАН: Америка да избере – Турция или…

Меркел е спешно в Анкара днес, розовият понеделник в Германия, защото Русия освободи Сирия от турските войски, които досега владееха територията от границата чак до Латакия. Руснаците обаче видяха сметката на тюкмените и ги избутаха преди седмица до Алеппо, а сега и до самата турска граница.
Официалната власт в Турция чрез медиите си лъже и манипулира, че


35 000 сирийци прогонени от руските удари са на турската граница, но нямало да ги пуснат. От Европа предупредиха Турция, че затова им дават милиарди евро, за да приемат бежанците. Истината е, че няма бежанци, а турски бунтовници и платени от тях сирийци. От тези, които чакаха сваления руски самолет и парашутистите от него. Всички кадри от видеобмена са на официалната турска власт и обслужващите BBC, Евронюз и българските телевизии ги въртят без да мислят. Пък и на тях им плащат не трябва да мислят, а да въртят лъжите.
По всякакъв начин Америка се мъчи да вкара Русия в сухопътна операция. Първо провокира че Саудитска арабия ще започне сухопътна офанзива. Арабите, които по цял ден в охолство лежат, ядат и жени … От друга страна Турция заплаши, че ще навлезе със свои войски на сирийска територия, но ги тресе голям страх и няма да го направи. Истината е, че долу в Турция се води гражданска война. Последната седмица турската армия прогони от 2 града 150 000 кюрди, като събори къщите и апартаментите им. Нито думичка за това в световните медии. Това е другият взривоапасен проблем, който прати Меркел в Анкара. Ако 20 милиона кюрди в самата Турция тръгнат срещу Анкара не е ясно какво може да се случи. Именно затова снощи Ердоган не издържа и постави ултиматум на Америка: Избирайте – Турция или кюрдите?
Merkel_USA_rozov_ponedelnik
„Розовият понеделник“ се отбелязва в Кьолн всяка година 48 дни преди Великден. Празникът възниква в Кьолн през 1823 г., а на старинен кьолнски диалект името означава „луд, бурен понеделник”. В него се осмиват местните и световни политици.

Подобни новини

Оставете коментар