ВОЙНАТА КЮРДИСТАН – ТУРЦИЯ, защо никой не изпуска думичка за нея? 150 000 кюрди с разрушени жилища и прогонени от… МЕРКЕЛ беше в АНКАРА, не чу, не видя, само ПЛЮ по РУСИЯ? УМНИТЕ от вас да четат и МИСЛЯТ върху новините от Кюрдистан по-долу:

Войната Турция – Кюрдистан набира скорост. Диарбекир, в югоизточната част на Турция, на 120 км от сирийската граница, се водят боеве между правителствените сили и кюрдите. И това съвсем не е тривиален бой на малки групи бунтовници и полицията, както неведнъж се е случвало преди. В сблъсъка се използват


тежки картечници и артилерия. Според отговорен член на правителството толкова мащабна въоръжена конфронтация в Диарбекир не е имало досега и турското правителство трепери. Меркел, която беше на посещение в Анкара плю, плю Русия, но не видя и не чу войната Кюрдистан – Турция.
Диарбекир – това не е само един град, това е – административен център на турски Кюрдистан. В началото на ХХ век, градът е имал много арменско население. Арменците се над 35% от населението на Диарбекир, толкова са и асирийците. Половината град са християни.
При геноцида през 1915 всички арменски и асирийски жители на града са убити или принуден да напуснат домовете си. От 11-те християнски църкви в града в момента работи само една.
Сега населението на турски Кюрдистан е около 844 000 души. За дълго време Диарбекир е един от основните центрове на политическа нестабилност в юго-източната част на Турция. Последната седмица турската платена армия изгони от домовете им 150 000 кюрди, като събори апартаментите в които живеят. Точно затова Меркел отиде в Анкара, но за пред журналистите бълва лъжи и обиди срещу Русия. Никой от турските журналисти не посмя да се обади, защото следва затвор и в неизвестност, тоест смърт. И Европа дава на тази бандитска държава Турция 10 млр евро за да я спаси от бежанците. Лицемерна и продажна Европа, която отдавна е изгубила способностите си да мисли?
Kurdistan_karta
Снимка Интернет
В синьо виждате бъдещата държава Кюрдистан за която продажна и загубила способностите си да мисли – Европа не смее думичка да обели.

Подобни новини

Оставете коментар