МОСКВА обяви ТЪРГ за комплекс КАМЧИЯ! Цената е … Руснаци продават, бягат от България… Ще ни БОМБАНДИРАТ ли братушките?

Москва обяви търг за комплекс Камчия! Цената е … Руснаци продават, бягат от България… Ще ни бомбардират ли братушките във войната с Турция, която вече започна. Подробностите:

Москва обяви търг за продажба на целия почивен комплекс “Камчия”, намиращ се на 25 км южно от Варна.

В официалното съобщение се посочва, че първоначалната сума, искана от правителството на руската столица, е


6.05 млрд. рубли (около 66.5 млн. евро по курса от 11 февруари).

Аукционът по продажба на 100% от акциите на Едноличното акционерно дружество СОК “Камчия” е насрочен за 19 април 2016г., а до 12 април се събират оферти.

Съобщението е публикувано в четвъртък малко преди 14 часа българско време, още не присъства на сайта на Санаторно-оздравителен комплекс “Камчия” и не е известно дали Москва ще разпространи информацията и в България.

На 2 февруари президентът Владимир Путин заяви на среща с министри и водещи държавни компании и банкери, че трябва да се затегнат условията за приватизация. Тя трябва да става при изискване купувачите да са само регистрирани в Русия дружества, които не използват кредитиране от руски държавни банки, а сделките не са под пазарната стойност на купувания актив.

“Едрите инвеститори получават възможност да придобият уникалния комплекс “Камчия”, разположен върху терен от 31 хектара в България”, се казва в началото на съобщението.

В документацята за търга е описано, че това са сгради, обособени като отделно курортно градче за целогодишен туризъм с капацитет за настаняване на до 2000 гости едновременно.

Около 600 стаи за настаняване с обща площ от над 101 000 кв. м са разпределени по хотелския комплекс “Лонгоз”, детски здравен лагер “Радуга” и “Черноморский”, център за лечение и диагностика “Здравец”, вилно селище “Пирин”, учебен комплекс с планетариум и др.

Ръководителят на Департамента по конкурентна политика на Москва Генадий Дегтев казва, че за пръв път търгът ще се проведе по електронен път като “средство за по-прозрачни и разбираеми механизми за реализиране на имущество от градската хазна”.
Kamchiq_kompleks_pogled_otgore
Снимка Камчия
Москва, чиято собственост е Камчия продава комплекса за 66,5 милиона евро.

Подобни новини

Оставете коментар