Алфонсо Армада: ЖУРНАЛИСТИКАТА има ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ с ИСТИНАТА и така създава ЦИНИЧНО общество, което…. Публиката усеща, че я ЛЪЖАТ и …

Испанският журналист и писател Алфонсо Армада коментира какво е журналистиката в днешно време, а тя и в България и в Испания е една и съща.
„Журналистиката днес има огромен проблем с истината. Така се смесват


мненията и фактите, че накрая, публиката има усещането, че всички лъжат. И в крайна сметка се създава едно цинично, невярващо общество. Трябва да сме критични към аудиторията си. Много хора не искат да знаят истината. Искат да се разсеят, да забравят, дори да оглупеят. Журналистиката днес е повърхностна, доста банална, повтаряема, предсказуема и прекалено загрижена за политиците и то в най-лошия смисъл на думата. Журналистите забравихме да слушаме и мислиме. Превърнахме се в препредаващи мнение. Вдигаме шум навсякъде, а най-вече трябва да търсиме фактите“, коментира за БНТ Армада.
Да вземем последния случай в България със заплаха за убийство. Истината я няма и никой журналист не я търси. Смесват се мнения и факти и публиката разбира, че я лъжат. Много българи се оглупели и не искат да знаят истината, искат да забравят, да се разсеят.
Днес обществената поръчка за убийството беше отменена, заради съмнения, че в нея огромни облаги получава Народът. Дори тази „новина“ ще мине като новина при доста българи при толкова много журналистика без истина и немислеща публика
Alfonso_Armada_ispanski_jurnalist
Снимка youcomments.com от видеото
Алфонсо Армада каза истината за журналистиката, но кой ли ще я чуе. Не, че журналистиката ни не го разбира, не и изнася да казва истината, защото е на хранилката на измамата и манипулацията.

Подобни новини

Оставете коментар