ИЗНЕНАДА и то каква! „ГАЗПРОМ“ подписа меморандум с ГЪРЦИЯ и ИТАЛИЯ за доставка на газ през Черно море! ИНТЕРЕСНО откъде ще мине ТРЪБАТА? Има само 2 варианта! Сега ВЕЧЕ ЯСНО ли ВИ Е, защо Борисоглу …

Изненада и то каква? „Газпром“ подписа меморандум с Гърция и Италия за доставка на газ. Интересно откъде ще мине тръбата?
Държавната компания „Газпром“, италианската компания „Едисон“ и гръцката DEPA подписаха меморандум за


доставките на газ от Русия към Европа по дъното на Черно море. Това прессъобщение пусна руската държавна компания, разпространено от руските телевизии.
„Председател на Управителния съвет на PJSC“ Газпром „Алексей Милер, изпълнителен директор на Edison SpA Марк Benayun и главен изпълнителен директор на DEPA SA Теодорос Kitsakos подписаха Меморандум за разбирателство относно доставките на природен газ от Русия по дъното на Черно море през трети страни до Гърция и до Италия „, за да се организира южно трасе на руски природен газ за Европа“, обясниха от руската компания.
В съобщението за пресата се отбелязва, че страните са се споразумели да използват резултатите от съвместната работа на Едисон и DEPA, проектът ITGI Poseidon, който предвижда създаването на междусистемна газова връзка между Турция, Гърция и Италия за доставка на азербайджански газ.
Къде е България в тази схема, след като на практика Турция и Русия са във война? Трасето на Южен поток през България щеше да се строи от фирми на Пеевскиоглу. Но това трасе е спряно. И магистрала „Хемус“ е спряна. Може ли да има трасе Бургас – Гърция и да го строи кой? При Борисоглу обаче нищо не е сигурно. Вчера доставя газ с подводници от Азербайджан, днес с кофи от Израел. Безкрайни далавери с нареждания от Америка, Европа, Израел и нищо в полза на България.
Gazprom
Снимка Гугъл
„Газпром“ с нов проект за газ за Европа през Италия.

Подобни новини

Оставете коментар