ВЪНШНО на РУСИЯ към БЪЛГАРИЯ: ЦИНИЗЪМ е комисията за намеса на Русия във вътрешните ви работи… ПОКОЛЕНИЯ са задължени на своите руски братя за съществуването си… ВЪНШНО на БЪЛГАРИЯ към РУСИЯ: Реакцията ви потвърждава съмненията, че… КОМЕНТАРЪТ: Тъпи, български депутати, слуги на…

Скандал избухна между Русия и България относно създадената в парламента комисия за разследване намеса на Русия във вътрешните работи на България.
На брифинг Мария Захарова от външно на Русия коментира:


„Нелепа ситуация, абсурдно наименование, цинизъм.
Историята наистина познава примери за своеобразно вмешателство на Русия във вътрешните работи на България – когато руският войник е пристигал на територията на тази страна с оръжие в ръка, за да се противопостави на фашизма и да освободи своите братя от злото. А по-рано – за да освободи славяните от петвековното турско робство.
Който не помни историята, да си освежи паметта. Недоумяваме какъв е смисълът за пореден път да се търси „ръката на Москва” в държава, чиито поколения са задължени на своите братя за суверенитета си и суверенното си съществуване. Подобни парламентаристи могат да поставят в България началото на „неомаккартизъм”. Цинизмът е в това, че комисията е създадена в навечерието на 138-годишнината от освобождаването на България от турско робство“.

Отговорът на външно на България чрез Бетина Жотева:
„Такива публични изяви биха могли да се разглеждат като потвърждение на съмненията, въз основа на които е предложено сформирането на временната комисия в Народното събрание.
В съвременната сложна международна среда, характеризираща се с множество кризи, конфликти и предизвикателства, бихме очаквали от Руската федерация конструктивно отношение и принос за решаването на най-важните международни проблеми, а не неуместен коментар на говорителя на руското външно министерство за дейността на върховния законодателен орган на Република България .

Коментарът ни: Глупави български политици, слуги на чужди, но не и на българските интереси.
Maria_Zaharova_ministerstvo_vn6ni_raboti_Rusia
Снимка Интернет
Мария Захарова ни каза истината право братя в очите.

Подобни новини

Оставете коментар