ИВАН ВАЗОВ: Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта…! РУСКИ ЗНАМЕНА ХИТ в продажбите за 3 МАРТ ТЪРГОВЕЦ: Слух за идването на ПУТИН взриви… В ЛОНДОН българите празнуват в РУСКОТО ПОСОЛСТВО, защото БЪЛГАРСКОТО им… Защо БОРИСОГЛУ и МИСТЪР БИЙН няма да са на Шипка?

Руски знамена са хит в продажбите за 3 март. Търговец в Пловдив се похвали, че масово българите търсят руски знамена. Оказало се, че причината е


слух в социалните мрежи за пристигането на президента на Русия Владимир Путин. Информацията, че той ще посети паметника на Шипка на 3-ти март се разпространяваше лавинообразно, коментираха продавачи на трибагреници на площад „Централен“ в Пловдив.
Тази година особено много се търсят реплики на Самарското знаме, както и флагове с герба на Русия.

Иван Вазов:
Посвещава се на руския народ

Руский цар е на земята
най-велик, над всички пръв,
русците са наши братя,
наша плът и наша кръв.

Кат Русия няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата подпора,
тя е нашта висота!

Руска сила, руска воля,
руска кръв и руский пот
ще избавят от неволя
наший падналий народ.

Бог поддържа крепка мишца
и ръка спасителна;
той е вложил ней в десница
сабя отмъстителна.

Нам Русия е надежда,
руский цар е наший спас –
никой друг не ни поглежда,
не помисля зарад нас.

Немци, френци, англичани
наши са враждебници,
дружни с нашите тирани,
с нашите изедници.

Спекуланти са омразни –
интерес им покажи,
че да виж дела проказни
и чифутски в тях лъжи.

Род и вяра е идея
за Русия най-света;
нейний подвиг е за нея –
благородна й целта.

Със Русия днес съгласни
да застанем брат до брат
и да станем сопричастни
в този неин подвиг свят.

Долу всички спекуланти,
да сломи се техний рог;
да смирят ся интриганти,
да живее руский бог!
* Стихотворението е написано през март 1877 г., по време на обявяването на Руско-турската война.

Българите най-много купуват знамена с размери 70 на 120 см, руски и български. Цената им е 12 – 15 лв. Малките байрачета струват по 1 – 1.50 лв. Защо днес на националния ни празник Борисоглу и Плевняоглу няма да отидат на Шипка – символът на българската Свобода, а пращат вицепрезидента Маргарита Попова?

Момичето на което Борисоглу се подигра при посещението си в Лондон, а на практика тя го направи за смях, като го разкри, че лъже – Ива Иватта обяви, че българите в британската столища ще празнуват 3-ти март в Руското посолство.
Ива написа:
„ВАЖНО! След като от Българското посолство отказаха да ни съдействат по въпроса с уведомлението за 3-ти март и отговориха с една седмица закъснение без да напишат телефонния номер от 3 цифри, като ни пратиха за зелен хайвер по различни общини, решихме да почетем паметта на загиналите за свободата на България там, където тя наистина ще бъде уважена и ще ни посрещнат с радост – Руското посолство в Лондон ! Очевидно е, че посланиците от българското посолство ще скърбят в някой тесен ъгъл на Турското Посолство по случай 3-ти Март, така че всички бъдете на линия в 11 ч в Руското посолство, откъдето получихме разрешение без никакъв проблем!“
Е бива ли такъв селски реваншизъм господин Борисов, бива ли такова антибългарско отношение? Ами бива що да не бива нали си избран с 120 000 гласове на хора от смесените региони на България, нали си пиеш кафето с Местан, нали от Анкара ти се обаждат не да ти съветват, а да, ти заповядваш как да управляваш техният вилаeт ами сега забранявате и на единствените малки островчета по света където се вее все още Българското знаме се почита най-светлият ден за България ! Еми защо не сложите турското знаме на посолството в Лондон и на другите посолства и влизането да е само с чалми и бурки и готово! Срама нямате родоотстъпници такива, пишат българите в Blife.eu и допълват:
Благодарим за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни, защото истината има право да бъде чута. Благодарим Ви!
boq_na_6ipka_BG_i_rusko_zname
Снимка Интернет
Защо днес на националния ни празник Борисоглу и Плевняоглу няма да отидат на Шипка – символът на българската Свобода, а пращат вицепрезидента Маргарита Попова?

Подобни новини

One Thought to “ИВАН ВАЗОВ: Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта…! РУСКИ ЗНАМЕНА ХИТ в продажбите за 3 МАРТ ТЪРГОВЕЦ: Слух за идването на ПУТИН взриви… В ЛОНДОН българите празнуват в РУСКОТО ПОСОЛСТВО, защото БЪЛГАРСКОТО им… Защо БОРИСОГЛУ и МИСТЪР БИЙН няма да са на Шипка?”

  1. Стефка

    Това стихотворение е от Петко Славейков

Оставете коментар