ДОГАН спрял 1 млр $ от ТУРЦИЯ за Родопите и Делиормана договорени на среща ДАВУТОГЛУ – БОРИСОГЛУ – МЕСТАНОГЛУ! Давутоглу към двамата: Ето така искам да ви виждам в управлението на България.. ДАЛАВЕРАТА разкри журналистът на „24 Родопи“….

Доган е спрял дослук за 1 млр $ от Турция за Родопите и Делиормана договорени на неофициална среща, но на 6 очи само между Давутоглу – Борисоглу – Местаноглу. Тя се е провела по време на официалното посещение на Давутоглу в България на 15 декември. Разкритията направи собственикът на сайта „24rodopi.com Илхан Андай:


„Местан надскочи и сянката си. Той е перфектният втори във всяка една българска партия. Дали си повярва много, дали зависимостите отвън са вече много големи. Доган го сложи за лидер не защото се е уморил, а защото още тогава фиксира враждата си с Ердоган. После Местан се заобиколи с клакьори, игнорира колективното тяло. Получи един жълт картон, получи втори сега. Първият жълт картон беше по Коледа, но не тази, а предната. Той все по Коледа ги получава. Тогава Доган му направи забележка. Че така не се ръководи. Че трябва да функционира централното оперативно бюро. Че трябва да се взимат решенията колективно. Стигна се до оная конфузна декларация при която вечерта никой от ДПС не знае, на сутринта се случват някакви събития и Местан излиза на трибуната и заема позиция за сваления руски самолет много преди Пентагона и НАТО. Това е само зрънцето на отстраняването на Местан. Основната причина е случката на 15 декември, когато министър председателят на Турция Давутоглу беше на посещение в България. След официалните срещи Давутоглу има неофициална с Местан. Ръководството на ДПС знае, че такава среща трябва да се състои. Има договорка Местан да покани Доган, но не го прави. И на своя глава заема мястото си във формата Борисов – Давутоглу – Местан без преводач. На тази среща Давутоглу представя пакет от предложения за инвестиции в смесените райони в България, за Родопите и Делиормана, в рамките на няколко години да се вложат 1 млр долара за развитие на биоземеделие и биоживотновъдство при гарантирано изкупуване на продукцията. Давутоглу им казва: Ето така искам да ви видя двамата в управлението на България. Едва ли не премиер и вицепремиер. Затова на 17 декември словото на Доган е с по-екшън фрази от които Местан колабира. Доган е очаквал Местан да се извини, да му стисне ръка и да се оттегли доброволно. Но Местан е бил сринат от изрази като: „Разбери няма да ти позволя да го направиш това“. Става въпрос да играе под диктовката на Турция“.
Boiko_Borisov_celuva_raka_na_Dogan
Борисоглу отново целува ръка на Доган, защото го спаси от клопката Давутоглу – Местаноглу.

Подобни новини

Оставете коментар