МАРЕШКИ сутринта: КУПУВАМ на 1,52 лв, ПРОДАВАМ на 1,53 лв! „ЛУКойл“ отказват да ми продават гориво и го вземам от… Утре ОТВАРЯМ ТРЕТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ в…, а следващите 4-5 седмици в още 5 града – …. Ако се наложи ще се ОТКАЖА от БИЗНЕСА с ЛЕКАРСТВА

Марешки излезе сутринта в ефира на телевизия „България On air“ и обясни всички натрупали се слухове така:


Купувам на 1,52 лв, продавам на 1,53 лв. „ЛУКойл“ отказват да ми продават гориво и го вземам чак от Банско. Утре отварям трета бензиностанция в Габрово, а следващите 4-5 седмици в още 5 града. Ако се наложи ще се откажа от бизнеса с лекаства!
ПОДБОРНОСТИТЕ:

„Някаква компания си позволява да прави икономическо разузнаване като използва медии, Митница, НАП, прокурори, икономическа полиция, което показва, че ние живеем някаква ненормална държава. Или пък ни карат да мислим, че живеем в ненормална държава, като ни внушават, че тези неща са нормални. Битката в момента е между двете К-та срещу двете П-та. Корупцията и Картелите са изправени срещу Професионализма и Пазара. Към момента ефектът на моите бензиностнация и половина е 100 милиона лева месечно спестени пари в бюджета за българското население. Няма значение откъде го купувам горивото, а на каква цена го продавам. Купувам го като всички от български дистрибутори, които продават на всички останали. Аз не мога да го произвеждам. Скоро четох, че когато си умрял не разбираш, че си умрял. Същото е и когато си тъп. Вече 20 г чувам как пакетирам хапчета в гаражи и на кораби извън териториални води и всякакви такива глупости. Важно е клиентът какво ще избере. И сега мога да попитам „ЛУКойл“ купуват ли от Ислямска държава, но какво от това? Те питат как при изкупна цена 1,56 лв аз продавам на 1,52 лв. Естествено, че печеля. Докъде стигат. С парите пращат митничари да оказват натиск, отварят устите на депутати. „ЛУКойл“ нямат право да ми отказват гориво. Всеки един който отиде при тях и си плати трябва да получи гориво. Аз в момента нямам достъъп до базите на „ЛУКойл“ и се налага през посредници да купувам горивото по най-дългия маршрут до нашите бензиностанции. От Банско до Варна. Това ме тормози. Ако не беше това горивото при нас щеше да е още по евтино. Това е корупцията. КЗК влиза не във фирмите да ги провери, а в асоциацията. Тоест по лъжлива следа и отклоняват вниманието, като това откъде купувам аз. В момента получаваме горивото на 152 и го продаваме на 1,53, нека всички да чуят. Нелоялно е те да ми продават на 1,52, а на техните бензионстанции да е 1,49.
Утре отваряме трета бензионостанция – в Габрово. И в следващите 4-5 седмици още 4-5 бензионстанции в 4-5 големи града. Не искам да казвам градовете, защото наскоро пропътувахме цяла България да купуваме една бензионстанция и човека каза – Отказвам се. Натискът на пазара е много голям. Същото беше при аптеките. Приказки всеки ден ще фалира. Сега се повтаря. Собственици на бензионстанции, които искат да ги продадат им казват, изчакайте това няма да продължи дълго, той ще фалира. Това е мой сериозен проект и той ще продължи. Някой беше казал, че загубата ми от една бензиностанция била 10 000 лв и това е много евтин пиар. Досега сме инвестирали над 10 милиона. Ако това е евтин PR? Транспортни средства, бази, горива, … В София мога да отворя още днес, но ще бъде много малка. Затова към днешна дата имаме договорени 2 терена за изграждане на нови бензиностанции, които нямат аналог, големи с 9 колонки, за да няма опашки. Това ще стане след 3-4 месеца – проект, строеж, узаконяване. В момента бизнесът с аптеките и бензиностанциите е паралелен, но ако се наложи, ако трябва да избирам бих се отказал от бизнеса с лекарства, за да може по-бързо да развия бензиностанциите.
150 – 200 млн лева е инвестицията и това не може да стане за 1-2 месеца. Отправям покава към Валентин Златев да излезем в едно студио с документи на дебат.
Mare6ki
Снимка www.youcomments.com
Марешки в ефира на телевизия „България On air“

Подобни новини

Оставете коментар