НОРВЕГИЯ: само ЕЛЕКТРОМОБИЛИ, забрани коли на бензин и дизел от…. Подписаха ДОГОВОР: В целия свят само GREEN автомобили от… Измислиха АВТОКЛЮЧ ДРЕГЕР!

Норвегия забрани коли на бензин и дизел от 2025 г. В тази държава ще се продават само електромобили. През 2014 г в Норвегия, която е с 5 милиона население са купени 18 000 електрически автомобила, а през 2015 г –


26 000. Годишно Норвегия ще инвестира по 450 млн. евро за закупуване на електрически коли.
Около 1 млрд евро ще бъдат заделени за разширяването на пътищата за колоездене. С тези пари трябва да се свържат девет града с велосипедни магистрали.
На световната конференция в Париж за климата бе подписан договор от 2050 г в света да не се движат коли с енергия от петрола. В Германия в момента във всеки град има колонки за зареждане на електрически автомобили.
Японци решиха проблема с пияните шофьори по един много простичък, но ефектен начин. Измислиха автомобилен ключ-дрегер. Преди да го сложиш на таблото и заведеш двигателя на колата, духаш в ключа, който отчита алкохола в теб и ако е над допустимото и да се опитваш да „запалиш“ колата няма как да стане.
elektromobil_kolonka_zarejda
Снимка Интернет
Това е автомобилът на бъдещето, на ток. Още днес вкички коли могат да са електрически, но големите петролни корпорации не разрешават.

Подобни новини

Оставете коментар