Търсят 900 души за БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ на борса в… ЗАПЛАТАТА за професианелен войник е…, а за офицер – 935 лв.

Министеството на отбраната търси 900 души на туристическа борса във


Варна. Шефът на Военното Окръжие във Варна полк Румен Димитров обяви, че в момента Българската армия е обявила 900 свободни места, 13 от които са за района на Варна. Освен професионални войници се търсят също така геодезисти, готвачи, елспециалисти и други. Минималната заплата за войник в армията е 615 лв., за офицер е 935 лв.
На туристическата борса, която се провежда в момента в Двореца на културата и спорта във Варна участват над 30 фирми. Обявени са стотици работни места в хотелиерството и ресторантьорството.
„Организираме успешно борсата за пети пореден път. Средно 3000 души намират чрез нас временна заетост през летния сезон. Правим борсата в края на март, за да може туристическият бранш да наеме необходимия персонал до края на април преди Великден. Фирмите търсят всякакъв среден персонал, като се започне от чистачи и се стигне до сервитьори, готвачи, помощник-готвачи, камериери, продавач-консултанти и други. Най-предпочитани са кадрите с руски и немски езици, тъй като туристите от тези страни са най-много“, коментира директорът на трудовата борса – Варна, Божидар Михайлов.
voinici_BG
Снимка Интернет
Българинът смята, че животът му струва повече от 650 лв на месец и не иска да е професионален войник.

Подобни новини

Оставете коментар