ТАТЯНА ДОНЧЕВА издигната за президент: От модела КОЙ минахме към модела ТОЙ ДВАМА ВАРНЕНЦИ в ръководството на ПП „Движение 21“

Татяна Дончева бе преизбрана за лидер на „Движение 21“ на конгрес на партията, който се проведе, в присъствието на 500 делегати и гости, в София. Двама варненци –


Светлозар Златев и Силвия Петранова влязоха в Националния изпълнителен съвет, който се състои от 33 души. Златев запазва мястото си и през новия мандат в Националния съвет, като отново ще отговаря за връзките с работодателски, браншови и синдикални организации.
Kongres_D21
По време на изказванията един от делегатите предложи издигането на Татяна Дончева за кандидат-президент на Република България. След гласуването Дончева заяви, че държи кандидатурата и да е надпартийна, „защото я подкрепят много български интелектуалци, общественици, неправителствени, граждански, професионални и браншови организации.“ Ще се търси и широка гражданска подкрепа.
Kongres_Движение 21_
„България прекара четвърт век в преход в кавички. Отдавна живеем с усещането, че този преход няма край. 25 години след началото на прехода сме се оказали не в нашата държава, а в нейната имитация. Институциите на държавата са взети за заложници и функционират като изпълнителни органи на мафията. Тя взема всичко, което ѝ харесва – банки, бизнеси, публични средства, природа и замества републиканския ред с мрачни феодални зависимости, за да превърне всеки гражданин в крепостен на олигархията“, заяви Дончева в реч пред съпартийците си.
Kongres21_Светльо Витков и Венци Мицов
ОТ МОДЕЛА „КОЙ“ МИНАВАМЕ КЪМ МОДЕЛА „ТОЙ“
”Изправени сме пред колосален проблем. Той засяга всеки от нас – и примирените, и непримиримите, и левите, и десните, и хората от партиите, и тези, които мразят партиите. Мафията и мутрите навличат с лекота различни идеологически дрешки. Проява на политическо късогледство е да не виждаш, че политическите различия по линията ляво-дясно ще имат разумен смисъл само в държава със здрав политически фундамент, а не в имитацията на държава. Иначе моделът ”Кой” ще се усмихна от държавните институции, както и моделът ”Той” – от присвоените бизнеси и от цялото медийно пространство, рекламирайки свободата на словото си“, смята лидерът на „Движение 21“.
Kongres_Движение 21
Снимки Движение 21
Конгресът на политическа партия Движение 21. Гости на форума бяха Светльо Витков и Венцислав Мицов.

Подобни новини

Оставете коментар