МОДЕРЕН БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ вече хит на пазара! ЦЕНАТА му е само …. ! Вдига МАКСИМАЛНА СКОРОСТ от …. км!

Българо-китайски електрически автомобил вече е хит на пазара. Цената му е само


15 000 лв. Колата бе изложена днес на двудневния Екофорум в „Интер експо център“ в София.
Модерен дизайн, четири места, две врати, електрически стъкла и огледала, климатроник, електронен бордови дисплей и вместо двигател – акумулатори и генератор. Това е българо-китайския електромобил, който има амбициите да преобърне представите за конкурентна градска кола на европейския пазар с цена от 7500 евро.
Този изцяло електрически автомобил може да измине 150 км с едно зареждане на акумулаторните батерии.
Емил Ковачев – управител на българо-китайска фирма:
„Максималната скорост на електромобила е фабрично ограничена. Регламентирана е максимална скорост от около 100 км, тъй като автомобилът е сравнително лек и за да може да му се позволи по-висока скорост, трябва да е малко по-тежък. В момента имаме договор с Китайския институт за развитие, с който имаме джоин-венчър и ги сглобяваме на две позиции – едната в Китай, а другата тук в България. Като следващата стъпка е производство на литиево-йонни батерии, които са основният аргумент, за да можем да имаме ниска пазарна цена.
От Министерството на околната среда обявиха, че ще подпомогнат с 1 000 000 лв. общинските и държавни администрации, ако заменят бензиновите си коли с електрически. Икономическото министерство пък е готово да потърси еврофинансиране този тип производство да стане изцяло българско.
balgaro-kitaiski_elektromobil
Снимка БНТ
Това е блгарско-китайският електромобил.

Подобни новини

One Thought to “МОДЕРЕН БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ вече хит на пазара! ЦЕНАТА му е само …. ! Вдига МАКСИМАЛНА СКОРОСТ от …. км!”

  1. Радо

    Цената – добре, но коректно би били да споменете, така, между другото от къде може да се закупи този автомобил/електромобил. Магазин, сайт и т.н. Този, който иска да го закупи, да има ясна ориентация.

Оставете коментар