РАЗСЛЕДВАНЕ на Евронюз: ЗАПЛАТИТЕ на българските ДЕПУТАТИ са най-ниски в Империята ЕС – 16 318 евро годишно! Най-високите са 167 000 евро, изненадващо в … БЪЛГАРИЯ обаче е сред първите с най-голяма разлика между РАБОТНИК и ДЕПУТАТ – цели 4 пъти

Разследване на Евронюз извади заплатите на депутати в рамките на Европейския съюз. Според медията съществуват огромни разлики между страните в заплащането на избраните от народа.
Заплатите на българските депутати са най-ниски в Империята ЕС – 16 318 евро годишно. Най-високите са 167 000 евро и изненадващо те са в


Италия, която преди няколко години беше във фалит.
В парламента във Великобритания, Австрия, Германия и Холандия печелят повече от членовете на Европейския парламент, получаващи около 96 хил. евро годишно.
Цифрите показват дълбоки разлики между източните и западните страни на ЕС, като стандартът на първите е далеч по-нисък от този на народните представители от Запада. Най-добрите заплати получават в сърцето на Европа – Италия, Германия и Австрия. След тях в класацията са Испания и Португалия.
deputati_v_parlament_pravi_
Общо правило е, че парламентаристите печелят в пъти повече от обикновените хора, съставляващи населението на страните.
В проучването на Евронюз България е изброена като една от четирите държави с относително високи заплати на депутатите, спрямо средния доход на работещия българин. Разликата е над 4 пъти. Така например при 16 318 евро годишно за народен представител, обикновеният трудещ се взима средно около 4 618 евро. Сред изследваните 28 страни, няма по-нисък среден доход, от този у нас, сочат още данните на Евронюз.
deputati_v_parlament_pravi
Снимки Интернет
Българските депутати не правят шкембе от заплати, а от порции във властта.

Подобни новини

Оставете коментар