ВОЛГИН: Главният ПРОБЛЕМ в СВЕТА не са ТЕРОРИЗМЪТ, различните…, търговията с наркотици. Главният проблем на света това е, че ДВЕ ТРЕТИ от ЧОВЕЧЕСТВОТО…., без шанс да промени това… Нито една МЕДИЙКА не показа ГРАНДИОЗНИЯ ПРОТЕСТ в Лондон срещу…

Това написа преди час журналистът Петър Волгин н профила си в социалната мрежа за главния проблем на човечеството днес:


„Познанията за света все повече преминават в сферата на медиите. Средностатистическият човек знае толкова, колкото му покаже американската телевизия. Знаем за света толкова, колкото искат да знаем трите големи американски телевизии… Показват се само някои неща и то в ненормални пропорции. Например бедността. Гледайки телевизия, сме в правото си да мислим, че главният проблем в света са тероризмът, различните фундаменталисти, търговията с наркотици. Това не е истина. Главният проблем на света е това, че две трети от човечеството живеят в нищета, на границата на глада, без шанс да променят това състояние“
Това е откъс от книгата „Автопортрет на репортера“ на големия полски журналист, писател, фотограф Ричард Капушчински, наскоро излязла и на български. Горещо я препоръчвам!

Нито една телевизийка не показа грандиозният протест в Лондон срещу неравенството и глада. Такъв дни по-рано се проведе в Париж. Някои телевизийки пуснаха по 10 секунди.
Volgin
Снимка Интернет
Според Волгин главният проблем на Човечеството е глада и той се пази от полицаите на всеки протест получаващи заплати от властта назначена от терористи и наркотици.

Подобни новини

Оставете коментар