ТЕЛЕВИЗИЯ собственост на МОСКВА взе лиценз от СЕМ! КОМУНИСТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ от ЦК на БКП е изпълнителен директор! Програмата от 18 часа е за….

Съветът за електронни медии даде лиценз на телевизия собственост на департамента Москва за разпространение в България. В сайта на СЕМ, в регистрацията на новата телевизия е отбелязано, че


ще се разпространява по кабел. Телевизия „Камчия“ ще има политематична 18-часова програма (от 6 до 24 часа), а изпълнителен директор на медиата ще бъде Станка Шопова.
Едноличен собственик на капитала е град Москва чрез Правителството на Москва, действащо чрез своя орган Департамент по имуществото на град Москва в Руската Федерация.
Станка Шопова е председател на фондация „Устойчиво развитие за България“ и изпълнителен директор на СОК „Камчия“. Новината тя съобщи по време на вечерта на руската поезия, която се проведе в Генералното консулство на РФ във Варна.
„Взаимоотношенията между Русия и България се изграждат именно на базата на общото културно наследство – нашата памет, история, общи корени и най-главното – общите духовни връзки“, каза Сергей Лукянчук – Генерален консул на Руската федерация във Варна. Той оцени срещата изключително високо и допълни, че е необходимо да се улови пулса, определян от хората на културата и изкуството.
Пред препълнената зала в консулството свои произведения представиха водещи поети и писатели, сред които Владимир Бояринов – председател на Московската градска организация на писателите, проф. д-р Пьотр Калитин, Олга Дячкова, Елена Есина, Олга Шевчук, Марина Скрябина, Александър Потапов, Елка Няголова, Атанас Звездинов, Тодор Биков, Надя Попова, Панчо Панчев – Дядо Пънч, Матей Шопкин, Петър Андасаров, и др.
Stanka_6opova
Станка Шопова е председател на Централния комитет на Димитровския комунистически младежки съюз (ДКМС) от 1981 до 1989 г. ДКМС бе единствената и задължителна организация за младите комунисти. Практически всички, завършили осми клас в България преди 1989 година, трябваше да са нейни членове. Изключването от ДКМС означаваше големи проблеми за съответния младеж – не го приемаха на работа, не можеше да продължи образованието си, а момчетата, подлежащи на военна служба, биваха разпределяни в по-неатрактивни поделения. В устава на ДКМС капитализмът бе сочен като зло, срещу което съвестният комсомолец трябва да се бори. Вече днес г-жа Шопова върти бурен капиталистическа бизнес.
През 1986 г тя вече е секретар на градския комитет на столичната партийна организация. На 4 юли 1989 г едновременно с Владимир Живков става завеждащ-отдел в ЦК на БКП.
Тя е член на съвета на директорите на „СОК Камчия“ ЕАД. Едноличен собственик на капитала на компанията е Департаментът по имуществото на град Москва. В справката „СОК Камчия“ фигурира със сделка за близо 80 дка в купени през 2008 г. по 9,72 лв./кв. м. Теренът е в курорта Камчия.

Подобни новини

Оставете коментар