ВДИГАТ ЦЕНАТА на ТОКА с около ….% от 1 юли, докато БАНДИТЪТ – ГЕНОЦИД ви лъже за газ и нефт в бъдеще, в което може да не сте живи! ПРИЧИНАТА са АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ.. От 2007 г до днес ЦЕНАТА на ТОКА се е вдигнала над 100%, а добавките от 0 станаха 9

Вдигат цената на тока с около ….% от 1 юли, докато Бандитът – Геноцид ви лъже за газ и нефт в бъдеще, в което може да не сте живи. Подробностите:


В предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ заместник- председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Румен Радев обяви, че искането на НЕК пред КЕВР да увеличи добавката „Задължения към обществото“. Това ще вдигне цената на тока с около 19%.
„Нас ни лъжат вече 11-и месец с това, че ще влезе в сила наредба, с която ще намалят тежестта върху нас, свързана с разходите за електроенергия от възобновяеми източници“, каза Радев.
Енергийният експерт от Гражданско движение ДНЕС Георги Христов допълни, че не само бизнесът ще страда от новото повишение на цените. Никой няма да промени бюджета на училищата и детските градини заради повишените цени, изтъкна той:
От принципна гледна точка, ценовата политика е пряко отражение на политиката в даден сектор. Тази ценова политика, която се провежда в последните години, е показателна за безобразията, за неуправляемостта в този отрасъл, който остана единствения жив отрасъл в българската икономика. Защо точно НЕК прави това предложение? Защото НЕК е бунището, което съзнателно се създаде от политиците и не само от политиците. Вместо тя да е националният търговец с електроенергия, там сега се струпват всичките боклуци от волунтаристичната политика на правителствата. Нито аз, нито вие, нито детските градини са виновни, че се натрупаха толкова много ВЕИ-та., че ТЕЦ „Марица“ 1 и 3 имат цени, които са абсурдни. Т. нар. „добавки“, от 2007 г. насам станаха 9! Тези добавки са волунтаризъм!Те изваждат от структурата на цената някакви разходи, които се фактурират повторно! Погледнете цената от 2007 г. досега- 100 и няколко процента увеличение на цената на тока чрез добавките. Тази добавка, която сега искат отново да се увеличи , е добавката, която компенсира централите 1 и 3, с които се товари НЕК. Настоящият състав на КЕВР е „най-скандалният, откакто съществува комисията“, коментира Георги Христов.
tok_cena_nagore

Подобни новини

Оставете коментар