АМЕРИКА нахлу в МОЛДОВА с 58 бойни единици и окупира поредната държава! ВИДЕО:

Америка нахлу в Молдова през контролно-пропускателен пункт „Skulyany“. Това стана за


участие в American Dragon Pioneer. В момента на оборудването се движи по пътя от национално значение М-14 маршрут Skulyany-Falesti-Negresti. Учението Dragon Pioneer-2016 ще се проведат в Молдова до 20 месец май. В него ще вземат участие 165 военнослужещи и 198 Natsarmii от молдовската военна армия от втори кавалерийски полк USA (част от армията на САЩ в Европа (USAREUR). Плюс 58 единици военна техника, предоставена от американската армия и 40 машини от Молдова. Министърът на отбраната на Молдова – Салару каза, че някои от тези технологии ще бъдат

via GIPHY

представени по време на изложението в централния площад на Кишинев на 9 май. Според него, това е „не военен парад, а презентация, демонстрация на приятелски отношения.
Той обясни, че ученията са насочени повишаване нивото на взаимодействие между двете армии. – изработване на съвместни действия с изграждането на защитни укрепления, преминаване на препятствия, fording реки, взривяване, действия, осигуряване на логистика в областта на медицинска помощ и евакуация на ранени.
През февруари тази година в Кишинев на посещение като част от обиколката му в региона бяха седемнадесет новоизбраните генерали и адмирали и един цивилен служител на службата за гарантиране на висшия команден състав на Министерството на отбраната на САЩ. През март в Молдова се проведе молдовско-американски военни учения Agile Hunter-2016. В тях взеха участие около 130 войници. След посещение в Молдова главнокомандващият на съюзническите сили в Европа, американския генерал Филип Breedlove проведе срещи с президента на Молдова Николае Тимофти и призова за откриването в Кишинев на Служба за връзки с НАТО и засилено сътрудничество между Молдова, Америка и НАТО.
NATO_nahlu_v_Moldova_USA_zname_Moldova_zname
Снимки Букатару Сорин

Подобни новини

Оставете коментар