Пред СЪДА председатели и членове на избирателна секция признаха: ПРОТОКОЛЪТ е ФАЛШИВ 51 ЖАЛБОПОДАТЕЛИ очакват от съда да спази закона и насрочи НОВИ ИЗБОРИ за ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ във Варна

През съда във Варна председатели и членове на избирателна секция 115 признаха: Протоколът е фалшив. 51 жалбоподатели очакват от съда да спази закона и насрочи нови избори за общински съветници във Варна. Подробностите:


Новият фалшив протокол е изготвен от секретарят Димитър Арнаудов, който не се яви в залата. Подписите на членовете на комисията така и никой не пое отговорност да отговори кой ги е поставил в новия фалшив протокол.
На административното дело председателят на СИК Мустафа Рашид и зам. председателят Силвия Петрова, потвърдиха пред съдията, че протокола от секция 115 е подменен в Спортна зала.
Обяснението за подмяната е, че имало сборни грешки от Общинската избирателна комисия с преференциалните гласове и затова се наложило да го препишат.
Членовете на комисията които бяха призовани като свидетели и бяха в залата потвърдиха, че знаят за подмяната на протокола, като от 5 члена, трима потвърдиха, че не са подписвали протокола. Членовете на ГЕРБ и на БСП казаха, че сутринта в 6 часа са ходили в Спортна Зала да подписват протокола. В случая и двамата не бяха убедителни и шикалкавеха пред съда. Освен това експертизата е доказала, че подписите им са фалшиви.
Sud_ Varna_do_fontanite_

Подобни новини

Оставете коментар