УКРАЙНА спечели ГЕЙВИЗИЯ с политическа песен срещу Русия, за Крим! Правилата забраняват политически текстове и се очаква.. ВИДЕО и текстът: … БЪЛГАРСКАТА ПЕСЕН на Поли Генова …

Украйна спечели Гейвизия с политическа песен срещу Русия, за Крим
Правилата забраняват политически текстове и се очаква…


декласация. Украинката Джамала, която победи, е татарка от Кримския полуостров. Песента и „1944“ предизвика много коментари дали трябва да бъде допусната до състезанието въобще. Видео:

Песента разказва за изселването на 380 000 кримски татари по заповед на Сталин в Централна Азия заради подкрепата им за Нацистка Германия през Втората световна война. Смята се, че почти половината от тях умират по пътя към Азия, като на наследниците им е позволено да се върнат в Крим едва след краха на Съветския съюз.
Посланието е повече от ясно. Песента описва точно това, което преживяваме в момента в Украйна“, заяви бившата победителка от Евровизия и един от членовете на журито, гласували за Джамала – Руслана, която си показва интимността между краката без проблеми навсякъде.
Текстът:
Когато непознатите дойдат… / те идват в твоя дом, / избиват ви всички / и казват, / Ние не сме виновни, / не сме винови. / Къде ви е умът? / Човечеството плаче. / Мислите се за богове, / но всеки умира. / Не поглъщайте душата ми. / Нашите души. / Можем да построим бъдеще, / където всички хора да са свободни / да живеят и обичат. / Най-щастливото време. / Къде е сърцето ви? / Човечество, надигни се. / Мислите се за богове, / но всеки умира. / Не поглъщайте душата ми. / Нашите души.
Очаква се останалите участници в това число и Поли Генова, която зае четвърто място да подадат жалби за декласираве на Джамала.
Jamala_Ukraine_Eurovision
Снимка Интернет
Украинката Джамала спечели Гейвизия.

Подобни новини

Оставете коментар